• Camionul părea să fi transportat ilegal un grup de migranți.
  • Oamenii din camion erau înfrigurați, uzi și nu mai mâncaseră de câteva zile.
  • Bulgaria s-a confruntat cu acuzații că abuzează persoanele care încearcă să intre din Turcia.

Poliția bulgară a efectuat patru arestări după ce 18 persoane, inclusiv un copil, au fost găsite moarte într-un camion abandonat în Bulgaria, anunță guvernul bulgar.

Camionul părea să fi transportat ilegal un grup de migranți. Treizeci și patru de persoane, inclusiv cinci copii, au fost transportate de urgență la spitale, iar unele se află în stare critică, a declarat ministrul sănătății.

Oamenii din camion erau înfrigurați, uzi și nu mai mâncaseră de câteva zile, a spus el. Se crede că acesta este cel mai mortal incident în care au fost implicați migranți în Bulgaria. Bulgaria se luptă de mult timp să facă față numărului mare de persoane care încearcă să intre în Uniunea Europeană dinspre Turcia.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Camionul – găsit în apropierea satului Lokorsko, la 20 km nord-est de capitala Bulgariei, Sofia – transporta ilegal migranții în compartimente ascunse în care aceștia s-au sufocat, a declarat poliția. Camionul a fost găsit abandonat de-a lungul unei autostrăzi din apropierea capitalei Sofia. Șoferul nu se afla acolo, dar poliția a descoperit pasagerii într-un compartiment secret, sub o încărcătură de lemn.

Ministrul sănătății, Asen Medzhidiev, a descris condițiile din interiorul camionului: A existat o lipsă de oxigen pentru cei care au fost închiși în acest camion. Erau înghețați, uzi, nu au mâncat de câteva zile”.

Poliția crede că cei descoperiți provin din Afganistan și că erau introduși ilegal în Serbia. Una dintre cele patru persoane arestate fusese deja condamnată pentru trafic de persoane, a declarat pentru Reuters Atanas Ilkov, un oficial de rang înalt din cadrul poliției.

Bulgaria s-a confruntat cu acuzații că abuzează persoanele care încearcă să intre din Turcia, solicitanții de azil spunând că au fost blocați, arestați, dezbrăcați și bătuți.