- O femeie acuză medicii de la Maternitatea Cuza Vodă că au făcut operația târziu și i-a murit copilul
- Doi medici ar urma să fie duși la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași
- Procurorii investighează presupuse infracțiuni de vătămare a fătului și abuz în serviciu
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași fac luni percheziții la Maternitatea Cuza Vodă din oraș, într-un dosar care în care o femeie a acuzat medicii că i-au făcut prea târziu operația de cezariană, iar copilul a murit.
Procurorii fac luni percheziții la Maternitatea Cuza Vodă din Iași, iar, potrivit unor surse din cadrul anchetei, doi medici ar urma să fie duși la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.
Reprezentanții Parchetului susțin că desfășoară activități care au în vedere documentarea unor presupuse infracțiuni de vătămare a fătului și abuz în serviciu.
Femeia s-a prezentat la maternitate, iar medicii i-au spus să revină după o săptămână, deși aceasta susține că avea contracții.
Femeia care și-a pierdut copilul spune că medicii au refuzat de două ori să o interneze. Povestește că avea contracții puternice, dar, cu toate acestea, a fost trimisă acasă. Prima dată fără nicio explicație, a doua oară sub pretextul că stă aproape de spital.
„Au greșit, trebuia să mă țină în spital, trebuia să fiu monitorizată. Dacă eram internată, bănuiesc că fata trăia, nu că bănuiesc, sigur fata trăia. Eu am insistat pe cezariană, să nasc pe semnătura mea cu orice risc”, povestește Mona Leahu.
Mona a depus plângere la parchet, iar polițiștii și procurorii au făcut perecheziții la Maternitatea din Iași.
Cei doi medici care au discutat cu femeia au fost duși la audieri, într-un dosar de vătămare a fătului și abuz în serviciu.
Mircea Onofriescu, șeful secției unde femeia a fost internată,
spune că există o serie întreagă de motive care poate duce la astfel de situații.
„Sunt acuzați niște colegi medici care au examinat-o pe această gravidă. Nu avea indicație de internare. Noi suntem în situaţie de COVID, nu avem locuri şi suntem o maternitate suprasolicitată”, a explicat Mircea Onofriescu, șef de clinică la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași.
Monica Holicov, unul dintre medicii implicați în acest caz, spune că nu își poate asuma tragedua.
„Nu poți ști ce cauze de moarte fetală in utero există, iar mama a mai stat și trei zile acasă și nu a venit la spital imediat. El poate fi salvat prin cezariană de urgență sau prin inducerea nașterii de urgență dacă se constată ceva”, a explicat Monica Holicov, medic ginecolog.