• Jandarmii vâlceni au fost sesizați de către conducerea Colegiului Tehnic Forestier din Râmnicu Vâlcea că unul dintre elevii clase a 11-a s-a prezentat la cursuri având asupra sa un pistol.
  • Băiatul a fost amendat cu suma de 2.500 lei, iar arma a fost confiscată.
  • În fața polițiștilor, acesta a motivat că a cumpărat pistolul de pe un site cu anunțuri, de la un necunoscut.

Un elev al clasei a 11-a din Colegiul Tehnic Forestier din Vâlcea a fost prins la școală cu o armă de tip airsoft. Jandarmii vâlceni au fost sesizați și au intervenit imediat.

În România, armele de tip airsoft sau cu aer comprimat pot fi achiziţionate doar de către cei care au peste 18 ani. Jandarmii care se aflau în apropierea unităţii de învăţământ au intervenit imediat şi au descoperit asupra tânărului de 17 ani un pistol de tip airsoft.

Întrebat cum a intrat în posesia lui, acesta le-a răspuns jandarmilor că a cumpărat pistolul de pe un site cu anunţuri, de la un necunoscut. Băiatul a fost amendat cu 2.500 lei, iar arma a fost confiscată.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Armele de airsoft sunt replici fidele ale armelor de foc letale. Designul, greutatea şi blowbackul (reculul) contribuie la realismul lor. Din cauza acestor asemănări, acestea pot fi uşor confundate cu armele de foc.

Deşi mulţi le văd ca pe nişte jucării, armele de airsoft pot fi un pericol, spun jandarmii vâlceni.