• Forțele de ordine au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene față de protestatarii violenți din Franța.
  • După câștigarea alegerilor de către Macron, protestatarii au avut manifestații în mai multe orașe importante din Franța.
  • Macron a învins-o duminică pe Marine Le Pen.

Poliția a atacat și a pulverizat gaze lacrimogene asupra manifestanților din centrul Parisului care protestau după ce președintele Emmanuel Macron a fost reales duminică, arată imaginile de pe rețelele de socializare.

Poliția a încercat să disperseze o mulțime formată în majoritate din tineri care se adunaseră în cartierul central Chatelet pentru a protesta, au arătat imaginile de pe Twitter. Macron a învins pe liderul de extremă-dreapta, Marine Le Pen, în turul doi de scrutin de duminică, obținând un al doilea mandat de cinci ani.

Deși Macron a câștigat cu o marjă confortabilă, se aștepta ca rata de abținere să se stabilească la cel mai ridicat nivel din 1969 încoace, o parte substanțială a alegătorilor nefiind dispusă să voteze nici pentru Macron, nici pentru Le Pen.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Între primul tur de scrutin și turul doi de duminică, studenții au protestat în fața Sorbonei din Paris și a altor universități, exprimându-și dezamăgirea față de alegerea oferită.

După miezul nopții, în piață au rămas aproximativ 100 de persoane, care insultau forțele de ordine și scandau „Noi suntem anti-fasciști”. Poliția a blocat toate căile de acces în piață. Manifestanților li s-au alăturat tineri radicali din grupul Black Bloc, care au început să arunce cu obiecte în poliție.

Conform datelor transmise de presa națională din Franța, au avut loc proteste în mai multe orașe ale țării în seara de duminică. Sute de oameni au protestat față de Macron, dar și față de Le Pen.