• Iubitul unui DJ a fost arestat într-un aeroport, după ce cadavrul unei femei a fost găsit dezmembrat într-o valiză.
  • Prietenul american al Valentinei a fost desemnat drept principalul suspect în cazul morții acesteia.
  • Cu câteva zile înainte de moarte, ea s-ar fi mutat cu suspectul într-o casă închiriată și ar fi plănuit să se căsătorească în curând.

Iubitul unui DJ a fost arestat într-un aeroport, după ce cadavrul unei femei a fost găsit dezmembrat într-o valiză. Cadavrul Valentinei Trespalacios a fost descoperit într-o geantă albastră de către o persoană fără adăpost, în timp ce iubitul ei a fost arestat pe un aeroport dintr-o țară vecină.

Potrivit unei investigații preliminare, victima, în vârstă de 23 de ani, a fost strangulată până la moarte și dezmembrată înainte de a fi pusă în valiză și aruncată într-o pubelă cu roți în Bogota, Columbia. Prietenul american al Valentinei a fost desemnat drept principalul suspect în cazul morții acesteia.

Bărbatul, identificat ca fiind John Poulos, în vârstă de 35 de ani, ar fi fugit din țară în Panama, unde a fost arestat în timp ce încerca să se îmbarce la bordul unui zbor spre o altă țară – se pare că spre Istanbul, Turcia. Suspectul, care provine din Texas, SUA, a fost reținut pe 24 ianuarie. El așteaptă să fie extrădat în Columbia pentru a fi acuzat de femicid – o infracțiune specifică în Columbia.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Valentina și John se întâlneau de aproximativ opt luni înainte de presupusa ei crimă din 22 ianuarie. Cuplul s-a cunoscut la un eveniment muzical unde victima cânta ca DJ. Cu câteva zile înainte de moarte, ea s-ar fi mutat cu suspectul într-o casă închiriată și ar fi plănuit să se căsătorească în curând. Poliția națională columbiană a efectuat o percheziție a locuinței, precum și a autoturismului Volkswagen Voyager al suspectului, pe care acesta l-a închiriat după ce a sosit în țară din SUA.

De asemenea, poliția analizează înregistrările CCTV pentru a încerca să identifice cine a aruncat valiza în coșul de gunoi din capitala columbiană. Autoritățile columbiene au confirmat că suspectul a fugit în Panama la doar câteva ore după ce a fost găsit cadavrul. Cu două zile înainte de a muri, Valentina i-a trimis mamei sale, Laura Hidalgo, o înregistrare video în care cuplul asculta muzică într-o mașină, cu John la volan.

Laura a declarat presei locale: Avea intenții bune. Ne-a cunoscut pe noi, pe frații ei, avea intenția de a se căsători, de a-și face o viață aici în Columbia cu ea, de a investi în Columbia. A devenit foarte obsedat de fiica mea și a fost puțin gelos. A avut o ceartă în decembrie cu fiica mea și a fost din gelozie pentru că fiica mea a avut mulți pretendenți pentru că era foarte frumoasă”.

O pagină de LinkedIn, ștearsă recent, spunea că suspectul a fost contractat ca și consilier financiar pentru The Vanguard Group în 2022. Familia victimei a declarat că acesta și-a șters de atunci toate paginile de socializare și a întrerupt orice contact cu ei. Ancheta continuă.