• Yoon Hee-keun a declarat că simte o responsabilitate nelimitată în ceea ce privește siguranța publică”.
  • Șeful poliției a declarat că răspunsul poliției a fost dezamăgitor”.
  • În cadrul unei ședințe a Adunării Naționale, ministrul de interne Lee Sang-min a prezentat scuze cetățenilor.

Șeful poliției sud-coreene a declarat că răspunsul lor de urgență la accidentul de la Itaewon a fost inadecvat” – prima recunoaștere din partea oficialilor că nu au făcut suficient de mult pentru a-l preveni. Pe fondul unor apeluri tot mai mari la responsabilitate, Yoon Hee-keun a declarat că simte o responsabilitate nelimitată în ceea ce privește siguranța publică” pentru ceea ce s-a întâmplat.

El a promis o anchetă completă. Ministrul de interne Lee Sang-min și-a cerut, de asemenea, scuze pentru incidentul care a provocat moartea a 156 de persoane și rănirea altor 152. S-a întâmplat sâmbătă seara, în timp ce mulțimea s-a adunat pe o alee din Itaewon, un cartier popular al vieții de noapte din Seul, pentru a sărbători Halloween-ul fără restricții pentru prima dată de la COVID.

Yoon a declarat că poliția a primit numeroase apeluri înainte de producerea accidentului, alertându-i cu privire la gravitatea situației, dar răspunsul lor a fost deficitar. Poliția din Seul a declarat pentru BBC că primul apel la numărul de urgență al Coreei de Sud a fost dat la ora locală 18:34 – cu câteva ore înainte de momentul în care ar fi început zdrobirea mortală – și că au mai fost alte 10 apeluri în următoarele trei ore și jumătate.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Șeful poliției a declarat că răspunsul poliției a fost dezamăgitor”. Aceștia vor efectua o investigație intensivă rapidă și riguroasă” pentru a vedea dacă au fost luate măsuri adecvate după primirea apelurilor și dacă ofițerii au reacționat în mod corespunzător.

În cadrul unei ședințe a Adunării Naționale, ministrul de interne Lee Sang-min a prezentat scuze cetățenilor. Este foarte trist pentru mine, ca tată care are un fiu și o fiică… este dificil să exprim în cuvinte cât de ireală este această situație și este dificil să accept această situație”, a spus el. Comentariile lui Yoon și Lee vin ca urmare a cererilor tot mai numeroase ale publicului de a fi responsabilizați. Dar alte autorități au încercat să prezinte acest lucru ca pe un accident care nu ar putea fi învinuit cu ușurință de nimeni.