• La sfârșitul lunii decembrie, poliția a urmărit cum două ambarcațiuni aduceau drogurile la țărm.
  • Ei au arestat apoi 12 bărbați în legătură cu capturarea de pe bărci.
  • Drogurile se îndreptau spre Australia de Vest, dar traficanții de droguri nu știau de această captură.

Poliția australiană a dezvăluit sâmbătă detaliile unei operațiuni prin care a interceptat cocaină în valoare de 1 miliard de dolari, în cea mai mare captură de droguri din istoria țării.

Comisarul Col Blanch din Australia de Vest a vorbit despre Operațiunea Beech”, care a dus la arestarea a 12 persoane care ar avea legături cu cartelul mexican al drogurilor.

Aceasta a fost o oportunitate de a prinde sindicatul – grupul de persoane care erau capabile să o primească, să o debarce și apoi să o distribuie în toată Australia”, a declarat Blanch, potrivit Australian Broadcasting Corp. Membri ai Agenției americane de combatere a traficului de droguri au confiscat 2,4 tone de cocaină în largul coastelor sud-americane în noiembrie. Drogurile se îndreptau spre Australia de Vest, dar traficanții de droguri nu știau de această captură.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În schimb, poliția a recreat pachete false pentru a-i atrage pe traficanții de droguri. De-a lungul mai multor săptămâni, ofițerii noștri de la brigada de crimă transnațională, gravă și organizată [AFP] și alți ofițeri au ajutat la reconstituirea acelor pachete identice și la aruncarea a 1,2 tone din aceste droguri în ocean, la 40 de mile de coasta Joondalup”, a declarat Blanch reporterilor.

La sfârșitul lunii decembrie, poliția a urmărit cum două ambarcațiuni aduceau drogurile la țărm. Ei au arestat apoi 12 bărbați în legătură cu capturarea de pe bărci.

Comisarul adjunct al poliției din Australia de Vest, Tony Longhorn, a declarat că colaborarea cu DEA a fost esențială pentru realizarea capturilor. Este un stimulent de încredere… de fiecare dată când facem aceste operațiuni testăm limitele capacităților noastre”, a spus el.