Prima condamnare în procesul Alec Baldwin. Cine a fost acuzat

FOTO -Mediafax Foto
  • O judecătoare de la Tribunalul Districtual din Santa Fe, Mary Marlow Sommer, a prezidat vineri audierea în format virtual a lui Dave Halls.
  • Dave Halls, în calitatea lui de prim asistent de regie, era responsabil, pentru siguranţa pe platoul în care era filmat ,,Rust” .
  • Halls este singurul membru al distribuției și al echipei de filmare – inclusiv Alec Baldwin, care a tras cu arma – care a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Un judecător din Santa Fe a acceptat un acord privind o înţelegere judiciară, ce ar putea să aducă prima condamnare în procesul intentat pentru uciderea prin împuşcare, în 2021, a directoarei Halyna Hutchins în timpul filmărilor din New Mexico pentru ,,Rust” , scrie Reuters.

Dave Halls, primul asistent al regizorului filmului ,,Rust” , a acceptat să nu conteste acuzaţiile formulate de procurorii americani împotriva sa pentru utilizarea cu neglijenţă a unei arme mortale în cazul uciderii accidentale a Halynei Hutchins.

O judecătoare de la Tribunalul Districtual din Santa Fe, Mary Marlow Sommer, a prezidat vineri audierea în format virtual a lui Dave Halls. Ea l-a condamnat pe managerul de platou la şase luni de libertate condiţionată, o amendă de 500 de dolari, 24 de ore de muncă în folosul comunităţii şi un curs în siguranţa armelor de foc.

Halyna Hutchins a fost omorâtă după ce actorul Alec Baldwin a tras cu un pistol cu muniţie reală în timpul repetiţiilor pentru o scenă. Dave Halls, în calitatea lui de prim asistent de regie, era responsabil, potrivit procurorilor, pentru siguranţa pe platoul în care era filmat ,,Rust” .

Alec Baldwin a pledat nevinovat la acuzaţia penală de omor involuntar. Armuriera Hannah Gutierrez-Reed, care era responsabilă cu siguranţa armelor de foc şi instruirea actorilor, va pleda în mod similar, potrivit avocatului ei. Alec Baldwin şi Hannah Gutierrez-Reed sunt doar celelalte două persoane care au fost puse sub acuzare de procuratură în cadrul acestui proces.

Dave Hall a declarat în faţa poliţiştilor că ar fi trebuit să verifice cu mai multă atenţie pentru a se asigura că muniţia introdusă de Gutierrez-Reed în pistolul folosit de Alec Baldwin consta doar în gloanţe oarbe.

Citește și:

Noi detalii în cazul actorului Alec Baldwin. Cine a adus cartușele reale pe platoul de filmare

Starul porno Stormy Daniels îl ironizează pe „micuțul” Trump

Cum a obţinut o studentă anularea unei amenzi de parcare cu ajutorul ChatGPT