• Prințul Harry este așteptat să depună astăzi mărturie la Înalta Curte pentru presupusa strângere de informații ilegale de către jurnaliștii care lucrează pentru Mirror Group Newspapers.
  • Apariția Ducelui de Sussex în tribuna martorilor va marca pentru prima dată un senior regal la Înalta Curte din 1891.
  • Harry susține că aproximativ 140 de articole publicate între 1996 și 2010 conțineau informații adunate folosind metode ilegale.

UPDATE ORA 19.00. Prințul Harry părăsește tribunalul

Acesta nu a vorbit în timp ce s-a urcat înapoi în Range Rover-ul cu care a sosit.

Am aflat de la avocatul Jonathan Coad, care se ocupă de presă, că ducele a insistat să treacă prin aceleași controale de securitate ca toți ceilalți în interiorul tribunalului. El se va întoarce mâine dimineață în instanță pentru a termina interogatoriul.

UPDATE 18.28. Harry spune că nivelul de detalii din raportul anului de pauză” este îngrijorător

Andrew Green KC parcurge cele 33 de articole într-un ritm destul de rapid, iar acum am ajuns la un articol din aprilie 2005, apărut în The People. Acesta detaliază modul în care Chelsy Davy, iubita de atunci a prințului Harry, plănuia să ia un an sabatic pentru a petrece mai mult timp cu el în Anglia.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

În declarația sa de martor, Harry spune că i se pare atât de deranjant” nivelul de detalii din articol și spune că doamnei Davy i-a fost la fel de greu ca și mie să se simtă deranjată de intruziunea presei”.

A fost factorul principal pentru care am decis să punem capăt relației noastre”, adaugă el. Declarația sa de martor continuă spunând că există dovezi că jurnaliștii MGN i-au dat patru telefoane lui Paddy Haverson a doua zi după publicarea articolului, ceea ce el numește „suspect”, deoarece dl Haverson se afla peste aranjamentele sale de securitate.

UPDATE ORA 18.00. Avocatul grupului Mirror spune că deplasarea prințului Harry pentru a se întâlni cu familia lui Chelsy Davy era deja cunoscută

Avocatul grupului Mirror, Andrew Green, spune că deplasarea prințului Harry pentru a se întâlni cu familia lui Chelsy Davy era deja cunoscută în mass-media.

El spune că Mail on Sunday numise și ilustrase deja stațiunea cu o zi înainte. Prințul Harry spune că nu a fost surprins, deoarece jurnaliștii se cazaseră la hotel înainte de sosirea sa.

Prințul spune că articolul este sugestiv pentru investigatorii care fac cunoscute informații despre zboruri – ceea ce înseamnă escrocarea detaliilor de la persoanele care le dețin în mod legitim. Green sugerează că informațiile au venit de la unchiul lui Davy. Prințul Harry spune că este foarte puțin probabil ca unchiul să fi știut planurile de zbor.

UPDATE ORA 17.26. Ducele de Sussex îl acuză pe Piers Morgan de „atacuri personale oribile”

Fostul editor al Daily Mirror, devenit prezentator TV, Piers Morgan apare de trei ori cu numele în declarația scrisă a prințului Harry. Prințul lansează o lovitură de imagine.

„Din nefericire, ca o consecință a faptului că am înaintat cererea de despăgubire a Mirror Group, atât eu, cât și soția mea am fost supuși unui baraj de atacuri personale oribile și de intimidare din partea lui Piers Morgan, care a fost editor al Daily Mirror între 1995 și 2004, probabil ca represalii și în speranța că voi da înapoi, înainte de a-l putea trage la răspundere în mod corespunzător pentru activitatea sa ilegală atât față de mine, cât și față de mama mea, în timpul mandatului său de editor.”

UPDATE ORA 17.20. Prințul Harry spune că tabloidele au „sânge pe mâini”

Prințul Harry i-a acuzat pe editorii tabloidelor că au „sânge pe mâini” și a declarat că articolele din ziare au avut „un impact asupra vieții mele, a oamenilor din jurul meu, a mamei mele în acest caz”.

Ducele de Sussex a intrat în istorie marți, când a urcat în boxa acuzaților la Royal Courts of Justice din Londra pentru a depune mărturie în procesul său împotriva Mirror Group Newspapers (MGN) pentru acuzațiile de piraterie telefonică. Este pentru prima dată când un membru senior al familiei regale depune mărturie în instanță din 1891 și pentru prima dată când unul dintre ei depune mărturie în calitate de reclamant într-un litigiu civil modern. Prințul s-a supus unei zile și jumătate de interogatoriu încrucișat de către un avocat de top.

UPDATE ORA 17.00. Harry a fost interogat în legătură cu un interviu pentru un articol

Un articol din Daily Mirror din septembrie 2002, intitulat Fără fleacuri de la Eton pentru Harry”, vorbea despre planurile prințului de a împlini 18 ani. Harry l-a inclus în dosarul său, în ciuda faptului că a dat un interviu pe această temă pentru Press Association la acea vreme.

Andrew Green subliniază faptul că conținutul fusese folosit în mai multe ziare, nu doar în Daily Mirror. Mai susținea prințul Harry că au fost dezvăluite informații private fără consimțământul său?

Harry spune că a crezut că povestea avea legătură cu plățile către detectivi privați. Și ce dacă?”, spune Andrew Green. Prințul Harry: Sincronizarea este suspectă”.

Și atunci ce?”, repetă Andrew Green. Dădusem un interviu. Fusese suficient pentru a stimula o activitate ilegală”. Un aspect cheie al cazului MGN este că poveștile au fost raportate în mod legal, deoarece se aflau în domeniul public.

UPDATE ORA 16.00

Andrew Green KC, care reprezintă MGN, i-a spus prințului Harry că, dacă o întrebare este „intruzivă nejustificat”, ar trebui să-l informeze. Apoi și-a transmis scuze din partea Mirror Group pentru singura infracțiune pe care o recunoaște.

Prima temă a atacului a fost că Prințul Harry nu a citit multe dintre articolele de care s-a plâns în momentul publicării și, prin urmare, nu i-ar fi putut provoca prea multă suferință.

Green a folosit exemplul primului articol publicat când avea 11 ani spunând. Harry a răspuns: „A avut un efect asupra vieții mele și asupra oamenilor din jurul meu. Mama mea în acest caz”.

UPDATE ORA 15.00 Declarația de 55 de pagini a Prințului Harry stabilește cauza lui

În fiecare articol scris despre el, el spune că „a jucat un rol perturbator” pe măsură ce a crescut. Câteva povești despre fiecare parte a vieții lui ce nu era în interesul publicului. Chiar și regretata Regina s-a îngrijorat de acest lucru, trimițând, unul dintre secretarii ei adjuncți în Australia pentru a-și supraveghea nepotul.

Harry susține că editorii l-au urmărit fără încetare doar pentru a-și vinde lucrările. A fost sigur în instanță, vorbind încet și cu atenție.

UPDATE ORA 14.00 O schiță îl arată pe Prințul Harry în instanță

Artista Elizabeth Cook a creionat scena din sala de judecată în care Prințul Harry a depus mărturie.

Sursă: BBC

Harry susține că aproximativ 140 de articole publicate între 1996 și 2010 conțineau informații adunate folosind metode ilegale, iar 33 dintre acestea au fost selectate pentru a fi luate în considerare la proces.

Domnul Sherborne a spus instanței că cele 147 de articole sunt o „fracțiune” din toate articolele scrise despre viața privată a ducelui în acea perioadă, adăugând că MGN a dezvăluit „aproape 2.500” de articole publicate despre el în acea perioadă. În timpul deschiderii sale, avocatul a susținut că detaliile despre viața prințului sunt „o poveste prea bună pentru a nu fi publicată”.

Andrew Green KC, care reprezintă MGN, spune că există „multe rute diferite” prin care informațiile despre Prințul Harry ar fi putut fi comunicate presei. Harry recunoaște că există diferite rute, dar spune că a împărtășit mai puțin cu oamenii de-a lungul timpului.

UPDATE ORA 13.00 „Comportamentul josnic” al tabloidelor m-a făcut să mă aflu într-o spirală descendentă – Harry

Declarația de martor a prințului Harry continuă: „În adolescență și la începutul vârstei de douăzeci de ani, am ajuns să am impresia că mă pretez la multe dintre titlurile de ziare și stereotipurile pe care voiau să mi le pună în cârcă, mai ales pentru că m-am gândit că, dacă se tipăreau aceste prostii despre mine și oamenii le credeau, aș putea la fel de bine să „comit crima”, ca să spun așa.

„A fost o spirală descendentă, prin care tabloidele încercau în mod constant să mă convingă pe mine, un tânăr care a fost afectat, să fac ceva stupid care să fie o poveste bună și să vândă multe ziare. „Privind acum în urmă, un astfel de comportament din partea lor este absolut josnic.”

UPDATE 0RA 12.30 Harry este în boxa martorilor

Harry se află în boxa martorilor, gata să depună mărturie.

Ducele de Sussex a depus jurământul. Îl așteaptă o zi întreagă de mărturii.

UPDATE ORA 12.00 Prințul Harry sosește la Înalta Curte

Ducele de Sussex a sosit la Înalta Curte pentru a depune mărturie în procesul său împotriva Mirror Group Newspapers.

Harry a sosit în fața clădirii Rolls Building din centrul Londrei la ora 9.36 într-un Range Rover negru, purtând un costum negru.

El a intrat în clădire fără să răspundă la întrebările reporterilor, înainte de a trece de controalele de securitate din interior.

Ducele de Sussex este de așteptat să fie interogat astăzi de avocații pârții adverse

Luni, propriul său avocat David Sherborne și-a prezentat argumentele de deschidere, susținând că jurnaliştii Mirror au ascultat mesajele vocale ale Prinţesei Diana în timp ce Piers Morgan era redactor al ziarului.

El a mai spus instanței cum presupusa intruziune a provocat „neîncredere” între Harry și Prințul William și că „intimitățile” relației sale cu fosta iubită Chelsy Davy „au fost toate dezvăluite de cei de la Mirror, care a fost „condus în mod clar de activitate ilegală”.

Sursă: Sky News

„Nu a existat nici un moment” în viața lui Harry „în care să fie ferit de această activitate”, a spus avocatul, adăugând: „Nimic nu a fost în afara limitelor și nu a existat nicio protecție împotriva acestei culegeri ilegale de informații”.

Harry nu a participat la ședința de luni, spre „surprinderea” judecătorului, domnul judecător Fancourt, deoarece a zburat în Marea Britanie din Los Angeles abia duminică seara, după ce a sărbătorit a doua aniversare a fiicei sale Lilibet mai devreme în acea zi, a spus Sherborne.

ȘTIRE INIȚIALĂ

După ce avocații Prințului Harry și avocații părții adverse, Mirror Group Newspapers au depus luni declarațiile de deschidere, ducele de Sussex este așteptat astăzi la Înalta Curte să răspundă la întrebările cu privire la acuzațiile sale de hacking de telefon și folosirea anchetatorilor privați, declară Sky News.

Harry, în vârstă de 38 de ani, dă în judecată editorii, încercând să demonstreze că reporterii pentru titlurile Daily Mirror, Sunday Mirror și Sunday People au fost legați de metode precum hackingul telefonic, așa-numita „blagging” sau obținerea de informații prin înșelăciune și utilizarea anchetatorilor privați, între 1996 și 2010. MGN contestă afirmațiile prin negare și susține că unii dintre reclamanți și-au introdus acțiunea în justiție prea târziu.

Citește și:

VIDEO. Ce înseamnă distrugerea barajului de peste Nipru: „Probabil cel mai mare dezastru tehnologic al Europei din ultimele decenii”

Astăzi încep înscrierile la Evaluarea Națională 2023 pentru elevii de clasa a VIII-a. Cum ar putea fi afectate de greva din Educație

Jumătate de milion de francezi protestează din nou marți față de creșterea vârstei de pensionare la 64 de ani