• Cinci oameni au murit în urma incendiului de la Spitalul „Matei Balș”.
  • Au fost ridicate imagini de pe camere, dar nu erau camere în saloane și pe holuri.
  • Primele indicii arată către o aerotermă instalată într-un salon.
  • O persoană a fost descoperită carbonizată în baia salonului abia după câteva ore de criminaliști.

Cinci persoane și-au pierdut viața în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș” din Capitală. O persoană a fost descoperită carbonizată în baia salonului abia după câteva ore de criminaliști, situație pentru care anchetatorii nu au găsit încă un răspuns. Cert este că această persoană carbonizată – a cincea victimă – a fost găsită de criminilaști în baia salonului și nu de pompierii care au ajuns primii la fața locului.

„Este posibil sa fi fost 2 explozii a unor tuburi de oxigen. Se pare ca a fost un incendiu si apoi au fost 2 explozii ale unor tuburi de oxigen. Urmează să lămurim”, spune Alexandru Anghel, procurorul de caz.

Procurorul de caz nu a putut da un răspuns nici la întrebarea: de ce a fost găsit al patrulea pacient carbonizat după ore bune de la lichidarea incendiului?

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

„Am intrat acolo… Nu noi am ajuns primii, au fost echipele de intervenție, pompierii, ISU. Și la cercetarea la fața locului s-a găsit și un al patrulea cadavru. Nu pot să-mi explic chestiunea asta. Nu știu ce explicații să vă dau”, adaugă procurorul de caz.

Trei bolnavi au murit carbonizați, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane ale unității medicale și la alte spitale din Capitală.