Procurorul de caz de la „Matei Balș”, despre persoana carbonizată găsită în baia salonului după câteva ore: „Nu pot să-mi explic chestiunea asta”

Cinci persoane și-au pierdut viața în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș” din Capitală. O persoană a fost descoperită carbonizată în baia salonului abia după câteva ore de criminaliști, situație pentru care anchetatorii nu au găsit încă un răspuns. Cert este că această persoană carbonizată – a cincea victimă – a fost găsită de criminilaști în baia salonului și nu de pompierii care au ajuns primii la fața locului.

„Este posibil sa fi fost 2 explozii a unor tuburi de oxigen. Se pare ca a fost un incendiu si apoi au fost 2 explozii ale unor tuburi de oxigen. Urmează să lămurim”, spune Alexandru Anghel, procurorul de caz.

Procurorul de caz nu a putut da un răspuns nici la întrebarea: de ce a fost găsit al patrulea pacient carbonizat după ore bune de la lichidarea incendiului?

„Am intrat acolo… Nu noi am ajuns primii, au fost echipele de intervenție, pompierii, ISU. Și la cercetarea la fața locului s-a găsit și un al patrulea cadavru. Nu pot să-mi explic chestiunea asta. Nu știu ce explicații să vă dau”, adaugă procurorul de caz.

Trei bolnavi au murit carbonizați, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane ale unității medicale și la alte spitale din Capitală.

Exit mobile version