• Protagoniștii din versiunea cinematografică din 1968 a filmului „Romeo și Julieta” de Franco Zeffirelli, au intentat un proces împotriva Paramount, susținând că firma i-a exploatat sexual.
  • Olivia Hussey și Leonard Whiting, în vârstă de 15, respectiv 16 ani când a fost realizat filmul din 1968, susțin că au fost filmați nud fără consimțământul lor.
  • Actorii au acum în jur de 70 de ani și cer daune de peste 500 de milioane de dolari de la Paramount. Paramount nu a comentat.

Protagoniștii din versiunea cinematografică din 1968 a filmului Romeo și Julieta” de Franco Zeffirelli, au intentat vineri un proces împotriva Paramount, susținând că firma i-a exploatat sexual şi că a distribuit imagini nud cu copii adolescenţi.

Actorii principali, Olivia Hussey și Leonard Whiting, au acum în jur de 70 de ani și cer daune de peste 500 de milioane de dolari de la Paramount, potrivit The Hilll.

Olivia Hussey şi Leonard Whiting erau adolescenţi când au jucat în versiunea din 1968 a „Romeo şi Julieta” . Filmul a fost un succes şi a fost nominalizat la patru premii Oscar, dar a stârnit şi controverse cu privire la o scenă romantică care includea imagini cu fesele lui Whiting şi sânii goi ai lui Hussey.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Procesul, care a fost intentat la Curtea Superioară din Santa Monica, susține că regizorul, Franco Zeffirelli, le-a garantat celor doi actori că nu va exista nuditate în film și că vor purta lenjerie de culoare pielii în controversata scenă din dormitor. În schimb, Zeffirelli le-ar fi spus să joace scenele nud, cu machiaj corporal, altfel filmul va ,,eșua” , potrivit Variety.

„Ceea ce li s-a spus şi ceea ce s-a întâmplat au fost două lucruri diferite”

Ceea ce li s-a spus şi ceea ce s-a întâmplat au fost două lucruri diferite” , a spus Tony Marinozzi, care este manager pentru ambii actori. „Au avut încredere în Franco. La 16 ani, în calitate de actori, au crezut că nu le va trăda încrederea pe care o aveau în el. Franco era prietenul lor şi, sincer, la 16 ani, ce fac ei? Nu există opţiuni. Nu a existat #MeToo” .

Potrivit plângerii, Hussey şi Whiting au suferit de depresie şi suferinţă emoţională în cei 55 de ani de la lansarea filmului şi au pierdut, de asemenea, oportunităţi de angajare. În ciuda spectacolelor lor remarcabile, Hussey şi Whiting au avut cariere limitate după „Romeo şi Julieta” .

Procesul se bazează în parte pe o lege din California care a suspendat temporar termenul de prescripţie pentru pretenţii mai vechi de abuz sexual asupra copiilor. Instanţele au înregistrat un aflux de plângeri împotriva Boy Scouts of America şi a Bisericii Catolice, printre alte organizaţii, în zilele premergătoare termenului limită de 31 decembrie.

Reprezntanții de la Paramount nu au comentat încă.

Într-un interviu din 2018 pentru Variety, Hussey a apărat scena nudului. „Nimeni de vârsta mea nu făcuse asta înainte” , a spus ea, adăugând că Zeffirelli a filmat-o cu gust. „A fost nevoie pentru film”.

Într-un alt interviu din 2018 pentru Fox News, ea a spus că scena era „tabu” în America, dar că nuditatea era deja comună în filmele europene la acea vreme. „Nu a fost o problemă atât de mare” , a spus ea. „Şi Leonard nu a fost deloc timid! În mijlocul filmării, am uitat complet că nu purtam haine” .