• Leonid Gozman este ultimul lider al Uniunii Forţelor de Dreapta.
  • Opozantul a fost reținut pentru că nu şi-a declarat cetăţenia israeliană.
  • Disidenţa politică a devenit periculoasă pentru ruşi odată cu invadarea Ucrainei.

Ultimul lider al Uniunii Forțelor de Dreapta din Rusia a fost arestat luni, la Moscova de poliția metroului.
Leonid Gozman, care s-a întors recent din străinătate, a fost reținut pe motiv că nu declarat la timp autorităților că deține și cetăţenie israeliană. Aceasta este cea mai recentă mișcare din cadrul unei represiuni necruțătoare a disidenței pe fondul acțiunii Rusiei în Ucraina.

Tovarășii (se referă la agenții de aplicare a legii) au deschis un dosar penal împotriva mea, deoarece se presupune că nu am anunțat autoritățile despre dubla mea cetățenie. Nu este adevărat, am făcut-o cu o oarecare întârziere. A fost acum patru ani, cu o întârziere de câteva luni, dar totuși există o notificare.

Politicianul a fost eliberat după câteva ore, dar dosarul penal împotriva lui este încă pe rol. Se pare că motivul real pentru care a fost reținut Gozman este că a afirmat public că Vladimir Putin, a făcut Rusiei mai mult rău prin atacarea Ucrainei decât oricare alt lider de la Stalin încoace.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Cred că arestarea este foarte probabilă, având în vedere evoluția actuală a evenimentelor. Închisoarea este, de asemenea, foarte probabilă, ceea ce nu mi-aș dori să se întâmple. Pentru că, în general, nimeni nu vrea să fie băgat în închisoare. În afară de asta, nu mă plâng de sănătate, duc un stil de viață activ. Cu toate acestea, am 72 de ani. Închisoarea rusă nu este pentru vârsta mea. Nu voi supraviețui acolo.