• Șef de spital din Vâlcea, dialog șocant cu o angajată
  • Doctorul a fost înregistrat când o jignește și o amenință
  • Managerul s-a suspendat din funcție până la finalizarea cercetărilor

Cealaltă față a sistemului medical ni s-a arătat astăzi la Vâlcea. Managerul Spitalului de Psihitarie Drăgoeşti a fost nevoit să se autosuspende după ce o înregistrare șocantă a ajuns în spațiul public.

Managerul este acuzat, de o angajată, de abuzuri. Anul trecut, a ameninţat-o că o bate şi că-i dă fiica pe mâna proxeneţilor din Balcani. Am purtat această discuţie regretabilă pe fondul unei stări confictuale, se scuză acum Edward Stanca, managerul spitalului, medic de meserie.

Poliţia îl cercetează într-un dosar penal, după ce angajata l-a reclamat pentru mai multe ilegalităţi. O anchetă au deschis şi şefii săi de la Consiliul Judeţean Vâlcea.

„Întreaga activitate va fi verificată, inclusiv aspectele sesizate ieri. De asemenea, în această situaţie, organele competente sunt organele de poliţie unde persoanele lezate pot să depună plângere. Noi avem, la acest moment, o anchetă în curs care va stabili eventuale nereguli administrative sau/şi manageriale“, spune Adrian Mihăilă, administratorul public al judeţului Vâlcea.

La nivelul Secţiei de Poliţie rurală Prundeni, există un dosar în lucru înregistrat la data de 11 septembrie 2020, în care se fac cercetări pentru purtare abuzivă, delapidare, abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals. (…) Din datele existente, conflictul dintre cele două persoane ar fi pornit în luna august a anului 2020“, a explicat Cătălin Udrea, purtător de cuvânt al IPJ Vâlcea.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Reacția lui Edward Stanca, managerul de spital, înregistrat când înjură și amenință o angajată

La solicitarea Aleph News, Edward Stanca a comentat acuzaţiile care i se aduc. A trimis un mesaj scris, pe WhatsApp.

Menţionez faptul că, în urmă cu ceva timp, pe fondul unei stări conflictuale cu o colegă angajată a spitalului, am purtat o discuţie regretabilă cu aceasta. Ulterior mi-am cerut scuze acesteia, scuze care au fost acceptate, iar starea conflictuală a încetat. Din câte cunosc, există un dosar de cercetare penală urmând ca organele abilitate să propună soluţia legală în cauză“, a explicat Edward Stanca, pentru Aleph News.