• Prințul Philip a fost profund rănit de un episod din The Crown care a prezentat moartea surorii sale, prințesa Cecille, după ce avionul ei s-a prăbușit și a ucis-o pe ea și familia ei.
  • A răbufnit de furie după ce serialul Netflix a părut să-l acuze de moartea prințesei Cecille.
  • Cecilie avea 26 de ani când a murit și tocmai născuse în timpul zborului, înainte ca avionul să se prăbușească în turnul unei fabrici din Belgia, în noiembrie 1937.

Prințul Philip a vrut să dea în judecată serialul The Crown de la Netflix după ce a fost afectat de un episod care prezenta moartea surorii sale. A răbufnit de furie după ce serialul Netflix a părut să-l acuze de moartea prințesei Cecille.

Un expert regal a dezvăluit că ducele de Edinburgh a vorbit cu avocații săi despre programul care a arătat prăbușirea avionului surorii sale. Episodul l-ar fi lăsat să se simtă profund supărat” după ce a fost acuzat de acest lucru. Istoricul regal și autorul Hugo Vickers a declarat pentru The Sunday Times: „Știu că prințul Philip s-a consultat cu avocatul său în legătură cu acest subiect, pentru a întreba: „Ce pot face în această privință?”. A fost foarte supărat din cauza modului în care a fost prezentat. Putea fi rănit ca oricine altcineva”.

Cecilie avea 26 de ani când a murit și tocmai născuse în timpul zborului, înainte ca avionul să se prăbușească în turnul unei fabrici din Belgia, în noiembrie 1937. În urma incidentului au murit Cecilie, soțul ei și cei trei copii, iar corpul bebelușului a fost găsit, de asemenea, în epavă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Serialul Netflix o arată pe Cecilie hotărând să ia zborul din Germania spre Londra pentru că Philip, care avea 16 ani la acea vreme, avea probleme la școală. Cu toate acestea, nu a fost așa în realitate. În scena care a arătat înmormântarea lui Cecilie, tatăl lor, Prințul Andrew al Greciei și Danemarcei, a spus: Sunt surprins că îndrăznește să se arate aici. Dacă nu ar fi fost Philip și indisciplina lui, ea nu ar fi luat niciodată acel zbor. Este adevărat, nu-i așa, băiete? Tu ești motivul pentru care ne aflăm cu toții aici, îngropându-mi copilul preferat. Scoate-l de aici.”

Scena în cauză a fost prezentată în penultimul episod al celei de-a doua serii, care a fost difuzată pentru prima dată în 2017. De asemenea, episodul nu a fost însoțit de un disclaimer fictiv. Prințul Philip a fost atât de supărat” și a pornit să contacteze avocații regali Farrer & Co, potrivit Sunday Times.

În cele din urmă, el a decis să nu continue acțiunea în justiție împotriva gigantului de streaming, care tocmai a lansat cel de-al cincilea episod al popularului serial regal. Cea mai recentă serie reprezintă portretizarea anilor ’90, poate una dintre cele mai dificile decenii pentru familia regală.