• IPJ Constanța avea în dotare 12 aparate drug test ce puteau fi folosite.
  • Adjunctul șefului IPJ Constanța, șeful Serviciului Rutier Constanța, șeful Poliției Mangalia și șeful Biroului Poliției Vama Veche vor fi demiși.
  • Vineri noapte, în jurului orei 2.40, cu doar câteva ore înainte să intre în plin într-un grup de opt pietoni, dintre care doi au murit, tânărul a fost oprit în trafic de polițiști.

Verificările efectuate după accidentul din 2 Mai arată că IPJ Constanța avea în dotare 12 aparate drug test ce puteau fi folosite. Adjunctul șefului IPJ Constanța, șeful Serviciului Rutier Constanța, șeful Poliției Mangalia și șeful Biroului Poliției Vama Veche vor fi demiși.

Informațiile au fost transmise de un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne: „Având în vedere interesul absolut legitim asupra accidentului din Constanța, din dispoziția ministrului, Corpul de Control efectuează verificări la IPJ Constanța. La acest moment, pe baza datelor preliminare, sunt abilitat să vă comunic. Subliniez că aceste informații nu reprezintă raportul final, este o informare intermediară.  Ca atare, în urma activităților de verificare, s-au constatat posibile aspecte de natură penală, abuz în serviciu, în cazul a trei polițiști, doi agenți și un ofițer. Printre altele, în contextul în care IPJ are în dotare 12 aparate drug test, s-a constatat că polițiștii aveau posibilitatea de a testa șoferul sau să-l ducă la spital pentru prelevarea de probe. Va fi sesizat Parchetul.

Evaluarea preliminară a activității IPJ Constanța a determinat adoptarea măsurii de eliberare din funcție: adjunctul șefului IPJ Constanța, șeful Serviciului Rutier Constanța, șeful Poliției Mangalia, șeful Biroului Poliției Vama Veche.  Așa cum a afirmat public, domnul ministru va lua în continuare fără nicio ezitare măsurile legale pentru protejarea cetățenilor. Cu privire la acestea urmează să fiți informați. Vă mulțumim.”

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

Vineri noapte, în jurului orei 2.40, cu doar câteva ore înainte să intre în plin într-un grup de opt pietoni, dintre care doi au murit, tânărul a fost oprit în trafic de polițiști. Aceștia au găsit în interiorul mașinii mai multe substanțe interzise. Cu toate acestea, șoferul nu a fost testat și cu aparatul drug-test. Cel mai apropiat astfel de dispozitiv pe care l-ar fi avut la îndemână polițiștii pentru testare s-ar fi aflat la Poliția Mangalia, dar persoana instruită pentru a-l utiliza se afla în concediu medical.

Citește și: