• Vremea ne aduce temperaturi extreme în toată Europa, inclusiv la noi în țară. Astăzi, în România este anunțat cod roșu de caniculă.
  • Există o problemă pentru toată generația generală pentru că pot să apară decompensări ale unor boli.
  • „E de preferat ca în perioada maximă a radiației solare, între orele 11 și 16, orice persoană să evite deplasarea în aer liber atunci când nu este neapărat necesar”, a spus Gindrovel Dumitra, medic de familie.

Nu ieși astăzi și mâine din casă la orele prânzului dacă nu este neapărat nevoie. În zona de sud a țării, temperaturile vor ajunge la 42 de grade Celsius la umbră. La asta se adaugă și un grad de umiditate peste cel critic. Vremea ne aduce temperaturi extreme în toată Europa, inclusiv la noi în țară. Astăzi, în România este anunțat cod roșu de caniculă. Ne așteptăm ca până la sfârșitul zilei să înregistrăm 40 de grade.

„Aceste temperaturi reprezintă un pericol pentru toată lumea. Bineînțeles, în măsura în care nu respectăm anumite reguli. Există aceste categorii vulnerabile și aici, de amintit sunt vârstele extreme, adică persoane cu vârsta peste 60 de ani, respectiv copiii foarte mici. Există o problemă pentru toată generația generală pentru că pot să apară decompensări ale unor boli pe care deja le avem sau pot apărea anumite fenomene acute cum ar fi insolația sau sindromul de deshidratare acut în această perioadă în măsura în care persoana respectivă nu se hidratează suficient în cursul zilei. Există destul de multe amenințări și pentru a rezolva este de preferat să urmăm câteva sfaturi generale”, a spus Gindrovel Dumitra, medic de familie, la Aleph News.

Cum ne protejăm de caniculă?

„E de preferat ca în perioada maximă a radiației solare, între orele 11 și 16, orice persoană să evite deplasarea în aer liber atunci când nu este neapărat necesar. Dacă avem o activitate care nu necesită amânare sau, mai ales, dacă vorbim de persoane care lucrează, prin specificul meseriei, în aer liber, în această situație trebuie să consume cât mai multe lichide și trebuie amintit faptul că angajatorii au obligația de a oferi în această perioadă apă astfel încât rehidratarea să fie un fenomen pe care îl putem parcurge cât se poate de ușor”, a mai spus Gindrovel Dumitra, medic de familie, la Aleph News.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

Citește și: