• David Popovici a ocupat locul 4 în proba de 200 de metri liber la Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka.
  • În semifinale, tânărul înotător român a impresionat cu cel mai bun timp de 1:44.70 și a fost primul la toate cele trei intervale de distanță.
  • Proba de 200 de metri liber a fost câștigată de britanicul Matthew Richards.
  • David Popovici are o nouă șansă de revanșă în proba sa preferată, 100 de metri liber, în zilele următoare.

David Popovici a obținut locul 4 în proba de 200 de metri liber la Campionatul Mondial de Natație. Înotătorul român David Popovici a câștigat marți locul 4 în proba de 200 metri liber de la Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka. Plecat favorit, românul a întors primul la toate intermediarele, dar a pierdut ritmul pe ultimii 50 de metri. Proba a fost câștigată de Mathew Richards.

David Popovici, în vârstă de 18 ani, a impresionat într-o semifinală la bazinul de înot, unde a obținut cel mai bun timp de 1:44.70. El a avut o cursă excelentă pe primele trei lungimi, fiind primul la toate cele trei intervale de distanță.

La 150 de metri, Popovici avea un avantaj impresionant de aproape o lungime de corp în fața adversarilor. Cu toate acestea, pe ultimele zeci de metri, a pierdut din ritm și a fost depășit de trei concurenți. Surprinzător, primul loc a fost câștigat de britanicul Matthew Richards (1:44:30), urmat de compatriotul său Tom Dean (1:44:32) și de sud-coreeanul Sunwoo Hwang (1:44:42).

Recomandări

BIDEN: MĂ RETRAG PENTRU DEMOCRAȚIE
KAMALA, SHOW ME THE MONEY!
ALARMA SUNĂ DIN NOU LA TULCEA
SE STRÂNG VÂNĂTORII... CA LA URS
TIMOTHEE, ÎN ROLUL LUI BOB DYLAN
ÎNGERII DE LA VICTORIA`S SECRET REVIN

Cu toate acestea, David Popovici are șansa de a se revanșa. În continuare, el va concura în proba sa preferată, 100 de metri liber.

Programul său pe zilele următoare

  • 26 iulie / Serii / ora 04:30
  • 26 iulie / Semifinale / ora 14:00
  • 27 iulie / Finală / ora 14:00

Anul trecut, David Popovici a câștigat medaliile de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta și la Campionatul European de la Roma, în probele de 100 metri și 200 metri liber. De asemenea, la competiția din Italia, el a stabilit un nou record mondial în proba de 100 metri liber, cu un timp de 46.86 secunde.

Citește și: