• În intervalul marți ora 10.00 – miercuri ora 21.00, se prevede intensificarea valului de căldură în București și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați și vestul județului Constanța, fiind instituit Cod roșu de temperaturi extreme.
  • Meteorologii au emis o atenționare Cod galben pentru instabilitate atmosferică temporar accentuată în 21 de județe, valabilă în intervalul marți ora 17.00 – miercuri ora 10.00.
  • De asemenea, a fost emis un Cod galben de viituri până miercuri la prânz, pe râurile din cinci bazine hidrografice din România: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș și Someșul Mare.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza specială pentru Capitală în intervalul marți ora 10.00 – miercuri ora 21.00, valul de căldură se va intensifica

În zilele următoare, ne așteptăm la condiții de caniculă, cu disconfort termic foarte ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor ajunge în jurul a 40 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa între 20 și 24 de grade Celsius.

Cerul va fi predominant senin în marea parte a timpului, cu excepția serii zilei de miercuri, 26 iulie, când se prevăd fenomene atmosferice instabile. Acestea vor include intensificări ale vântului, posibile vijelii, înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice și ploi de scurtă durată.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MAI ESTE EUROPA IUBITĂ?
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT

Cod roşu de temperaturi extreme, în Bucureşti și 8 județe, inclusiv miercuri

Capitala și județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați și vestul județului Constanța rămân și miercuri sub Cod roşu de temperaturi extreme. Meteorologii au actualizat, marți, alertele și au emis noi coduri galben, portocaliu și roșu, pentru miercuri.

Cod galben furtuni

În intervalul marți ora 17.00 – miercuri ora 10.00, 21 de județe sunt sub Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Cod galben de viituri până miercuri pe râuri din cinci bazine hidrografice din România

Hidrologii au emis, marți, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă în 5 bazine hidrografice, până miercuri la prânz. Bazinele vizate sunt Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş și Someşul Mare.

Citește și: