• Jobul remote și școala de acasă au dat bătăi de cap SRI-ului
  • În 2021, legea privind siguranța națională a României „împlinește” 30 de ani și trebuie revizuită
  • Parlamentarii încă stau pe gânduri. În tot acest timp, atacurile cibernetice continuă să urce în ierarhia amenințărilor

Jobul remote și școala de acasă au dat bătăi de cap SRI-ului. La Aleph News, ieri, am pus lupa pe problemele acestea într-un eveniment marca Monitorul Apărării și Securității.

Adrian Părăluță, șeful Direcției Generale de Analiză a SRI: „În ultimul an, atacatorii cibernetici au exploatat vulnerabilitățile sistemului work from home, aplicat de entități publice sau private, în context pandemic. În același scop au speculat vulnerabilitățile echipamentelor și soluțiilor software.”

În 2021, legea privind siguranța națională a României „împlinește” 30 de ani și trebuie revizuită. Serviciul Român de Informații a făcut mai multe solicitări politicienilor, în acest sens.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Parlamentarii încă stau pe gânduri. În tot acest timp, atacurile cibernetice continuă să urce în ierarhia amenințărilor.

Adrian Părăluță, șeful Direcției Generale de Analiză a SRI: „Problema actualizării legislației privind organizarea și funcționarea SRI a rămas însă nesoluționată. Nivelul de securitate cibernetică al României este însă insuficient pentru a face față unor atacuri cu o complexitate foarte ridicată.”