• Peste 3.000 de mașini second-hand aduse din străinătate fără plata taxelor fac obiectul unei ample investigații.
  • Polițiștii de la Criminalitate Economică fac percheziții în București și localități din 12 județe ale țării.
  • Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de aproximativ 6 milioane de euro, transmite Poliția Română.

Procurorii și polițiștii fac astăzi percheziții în București și localități din 12 județe ale țării, la domiciliul mai multor persoane care ar fi cumpărat aproximativ 3.000 de mașini second-hand din alte țări ale Uniunii Europene, prin intermediul unor firme, fără ca operaţiunile respective să fie înregistrate în evidenţele contabile şi fiscale ale acestora.

„Vehiculele second-hand achiziţionate de la furnizorii intracomunitari ar fi fost aduse în ţară și comercializate, prin intermediul unor site-uri specializate, către diverse persoane interesate, cu eludarea obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, iar sumele obţinute, în mod ilicit, ar fi fost integrate într-un circuit financiar aparent legal”, a transmis Poliția Română printr-un comunicat.

Activitatea infracțională s-ar fi desfășurat între 2019 și 2020, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 6 milioane de euro.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Oamenii legii vor pune în aplicare 66 de ordonanțe, prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracțională.

Samsarii sunt bănuiți de spălare a banilor, în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi uz de fals în formă continuată.