• Suspecții riscă până la 15 ani de închisoare dacă vor fi găsiți vinovați de ucidere involuntară și participare la crimă organizată.
  • Descoperirea de vineri a fost cel mai mortal incident legat de traficul de persoane în Bulgaria.
  • Camionul îi transporta pe afganii care sosiseră din Turcia și se îndreptau spre Europa de Vest via Serbia, potrivit primelor cercetări.

18 migranți și refugiați afgani au fost găsiți morți în interiorul unui camion abandonat pe un drum de pământ din Bulgaria.

Procurorii au declarat că camionul a fost abandonat în apropierea satului Lokorsko după ce șoferul și însoțitorul său au constatat că multe dintre cele 52 de persoane aflate în compartimentele ascunse ale camionului, care erau izolate cu folie, erau amețite, iar unele dintre ele muriseră deja. Descoperirea de vineri a fost cel mai mortal incident legat de traficul de persoane în Bulgaria, în condițiile în care țara se luptă cu o creștere a numărului de treceri ilegale de frontieră.

Camionul îi transporta pe afganii care sosiseră din Turcia și se îndreptau spre Europa de Vest via Serbia, potrivit primelor cercetări. Hristo Krastev, un purtător de cuvânt al Parchetului din Sofia, a declarat reporterilor că printre cei șase bulgari inculpați în acest caz se numără și presupusul lider al grupului de traficanți.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Aceștia riscă până la 15 ani de închisoare dacă vor fi condamnați pentru ucidere involuntară și participare la crimă organizată și trafic de persoane. Anchetatorii au declarat că șoferii camionului au auzit zgomote puternice și bătăi venind din spate, dar s-au oprit abia mai târziu, când au descoperit victimele moarte și au fugit, a declarat procurorul general adjunct Borislav Sarafov.

Persoanele transportate au fost încolăcite și împinse unele de altele ca într-o cutie de conserve… Au murit încet și dureros timp de 30 până la 60 de minute. Este o tragedie umană extraordinară”, a declarat Sarafov reporterilor.

Unele dintre cele 34 de persoane care au fost salvate au rămas internate în spital, unele pentru intoxicație cu monoxid de carbon în urma inhalării gazelor din țevile de eșapament. victimele, despre care se crede că au vârste cuprinse între 13 și 35 de ani, au plătit până la 7.000 de euro (7.500 de dolari) fiecare contrabandiștilor, a declarat Sarafov.

Din lăcomie, contrabandiștii au transportat 52 de persoane. Anterior, ei transportau între 25 și 35 de persoane în același timp, cel puțin de două ori pe lună”, a spus el. Ascunzătorile erau căptușite cu folie de aluminiu pentru ca prezența migranților să fie nedetectabilă pentru camerele termice, a adăugat el.

Bulgaria, un stat membru al UE care servește drept poartă de acces pentru mulți refugiați și migranți care speră să intre în blocul comunitar, a încercat să întărească securitatea pentru a opri numărul tot mai mare de persoane care încearcă să treacă prin granița sa sudică cu Turcia.