• Prinţesa Latifa, fiica „ostatică“ a şeicului Dubaiului, a făcut apel la poliţia din Marea Britanie să investigheze din nou răpirea surorii sale
  • Sora mai mare a prințesei Latifam prințesa Shamsa, a fost răpită de pe o stradă din Cambridge, în urmă cu mai bine de 20 de ani

Într-o scrisoare transmisă BBC, prințesa Latifa spune poliţiei din Cambridgeshire că prin redeschidea cazului răpirii surorii sale ar putea ajuta la eliberarea prinţesei Shamsa, care a fost răpită la ordinele tatălui lor.

În scrisoarea scrisă de mână, care a fost transmisă forţei din Cambridgeshire de către prietenii Latifei, miercuri, prințesa solicită măsuri pentru sora ei din partea autorităţilor britanice. A fost scrisă în 2019 în timp ce era ţinută captivă într-o „vilă ca o închisoare“.

„Tot ce vă cer… este să vă rog să acordaţi atenţie cazului ei pentru că i-ar putea oferi libertatea … ajutorul şi atenţia dumneavoastră asupra cazului ei ar putea să o elibereze. Are legături puternice cu Anglia, iubeşte cu adevărat Anglia, cele mai frumoase amintiri ale sale au fost din perioada petrecută acolo“, a scris prințesa Latifa. 

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

Poliţia din Cambridgeshire a lansat pentru prima dată o investigaţie de răpire în 2001, după ce Shamsa a luat legătura cu un avocat imigrant, dar ancheta a intrat în impas, după ce anchetatorilor li s-a interzis să meargă în Dubai. Ulterior, o nouă revizuire a fost lansată după publicarea hotărârii Înaltei Curţi în 2020. Poliţia din Cambridgeshire a declarat că a primit scrisoarea de la Latifa și că textul „va fi considerat parte a revizuirii în curs“.

Shamsa are acum 39 de ani, dar nu a mai fost văzută în public de când avea 18 ani. Un judecător al Înaltei Curţi a decis în 2019 că şeicul Mohammed bin Rashid al Maktoum şi-a răpit ambele fiice şi le-a ţinut ostatice împotriva voinţei lor.