• Senatorul AUR Andrei Busuioc este anchetat în Republica Moldova pentru că, în 2015, polițiștii i-au dechis dosar penal pentru trafic de droguri
  • Andrei Busuioc este suspectat că a cultivat marijuana în grădină
  • Senatorul a afirmat că „părinții au aruncat semințele în grădină”
  • Claudiu Târziu: Dacă va fi condamnat, evident va fi exclus din partid

Senatorul AUR Andrei Busuioc este anchetat de Poliția din Republica Moldova într-un dosar cu droguri de mare risc. E acuzat că el însuși creștea marijuana în grădină. Povestea este din 2015, dar a reapărut în prim-plan odată cu discuțiile despre legalizarea cannabisului în România.

Busuioc a ținut totul secret până acum. S-a ascuns chiar și de șefii de la partid – susțin aceștia. Figură obscură de la preluarea mandatului, Busuioc a dat în 2015 vina pe părinții săi. Grădina e a lor, iar buruiana a crescut singură – spunea el. Acum susține că a fost stresat de anchetatori.

Dosarul este în judecată și nu vreau să comentez. La interogatoriul poliției am fost stresat, pentru ca m-au luat prin surprindere. Vă spun sincer că eu nu fumez țigări și nici nu consumam alcool. Abia după am început să mai beau câte o bere„, a spus el, potrivit RISE Project.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

De partea cealaltă, șefii săi din partid spun că omul e harnic și disciplinat. Îl vor exclude doar dacă va fi condamnat.

„(Plantele de cannabis – n.red.) nu sunt în grădina mea, sunt în grădina părinților. Adică ei nu le-au semănat, ele au crescut singure. Totul e al părinților. Adică mama, dacă să vorbim așa, nu știu precis, dar probabil are cancer și pur și simplu bea ceai și se liniștea puțin”, a spus senatorul AUR.