• Shakira a fost trimisă în judecată, marţi, pentru evaziune fiscală.
  • Procuratura cere o pedeapsă totală de 8 ani şi 2 luni împotriva starului pop, precum şi plata unei amenzi de aproape 24 milioane de euro.
  • Shakira este acuzată de evaziune fiscală în valoare de 14,5 milioane de euro între anii 2012 şi 2014, primii ani în care şi-a stabilit reşedinţa la Barcelona, unde cântăreaţa a locuit cu fostul ei partener, fotbalistul Gerard Piqué.

Shakira a fost trimisă în judecată, marţi, pentru evaziune fiscală. Procuratura cere o pedeapsă totală de 8 ani şi 2 luni împotriva starului pop, precum şi plata unei amenzi de aproape 24 milioane de euro.

Potrivit Efe şi altor media iberice, procuratura cere o pedeapsă totală de opt ani şi două luni împotriva starului pop, precum şi o amendă de aproximativ 23,8 milioane de euro. Instanţa nu a stabilit deocamdată o dată pentru începerea procesului.

Shakira este acuzată de evaziune fiscală în valoare de 14,5 milioane de euro între anii 2012 şi 2014, primii ani în care şi-a stabilit reşedinţa la Barcelona, unde cântăreaţa a locuit cu fostul ei partener, fotbalistul Gerard Piqué.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
INTERNET STABIL, CASĂ STABILĂ
EU VARA NU DORM..
ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
PROBLEME LA PROCESUL LUI TRUMP

Recent, Shakira a promis să lupte împotriva a ceea ce declara a fi acuzaţii „false” ale autorităţilor spaniole că a evitat plata a 14,5 milioane de euro în taxe. „Au văzut că mă întâlneam cu un cetăţean spaniol şi au început să saliveze”, spunea cântăreaţa.

Actele instanţei consultate de Reuters afirmau că Shakira a petrecut mai mult de jumătate din fiecare an în Spania între 2012 şi 2014, iar în mai 2012 a cumpărat o casă în Barcelona.

În luna iulie a anului trecut, un judecător spaniol a declarat că a văzut „suficiente dovezi” pentru ca Shakira să fie judecată. Un al doilea judecător a respins apelul ei împotriva acestei decizii în luna mai.