• David DePape, un cetățean canadian aflat în situație de ședere ilegală în SUA, le spune anchetatorilor că a văzut victima ca pe liderul haitei de minciuni spuse de Partidul Democrat.
  • DePape a fost acuzat în instanța federală de influențarea, împiedicarea sau răzbunarea unui oficial federal prin amenințarea sau rănirea unui membru al familiei.
  • El se confruntă cu o acuzație de tentativă de răpire a unui oficial al Statelor Unite din cauza îndatoririlor sale oficiale.

Bărbatul acuzat că l-a atacat cu un ciocan pe soțul președintelui Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a declarat poliției că a vrut să o țină ostatică pe liderul democrat și să îi rupă rotulele” pentru a le arăta celorlalți membri ai Congresului că există consecințe pentru acțiuni”, au declarat luni autoritățile.

Într-o plângere federală înfricoșătoare, oficialii spun că David DePape, în vârstă de 42 de ani, care avea într-un rucsac legături, bandă adezivă și o frânghie, a intrat vineri dimineață devreme în casa cuplului din San Francisco, a urcat la etaj, unde dormea Paul Pelosi, în vârstă de 82 de ani, și a cerut să vorbească cu Nancy”.

Această casă și însăși președinta parlamentului au fost ținte specifice”, a declarat procurorul districtual din San Francisco, Brooke Jenkins, în cadrul unei conferințe de presă susținută luni seara, în care a anunțat acuzațiile statului împotriva lui DePape, inclusiv tentativă de omor.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Acest lucru a fost motivat politic”, a spus Jenkins. Ea a implorat publicul să fie atent la cuvintele pe care le rostim și să dea mai încet volumul retoricii noastre politice”. Anchetatorii cred că DePape făcuse cercetări în prealabil pentru a o viza pe Pelosi, a declarat Jenkins într-un interviu acordat The Associated Press.

Într-o declarație făcută la sfârșitul zilei de luni, președintele Pelosi a declarat că familia sa este foarte recunoscătoare” pentru miile de mesaje care transmit îngrijorare, rugăciuni și urări călduroase”. Soțul ei a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru o fractură de craniu și alte răni în urma atacului. Ea a spus că acesta face progrese constante în ceea ce va fi un proces lung de recuperare”.

Narațiunea crudă prezentată de procurorii statali și federali contrastează cu glumele batjocoritoare și teoriile conspirației puse în circulație de figuri de extremă dreapta și chiar de unii republicani de frunte, cu doar o săptămână înainte de alegerile de la jumătatea mandatului. Un număr record de amenințări de securitate sunt raportate împotriva legislatorilor și a funcționarilor electorali.

La un eveniment de campanie desfășurat luni în Arizona, Kari Lake, candidatul republican la postul de guvernator, a stârnit râsete cordiale când a glumit pe seama securității din casa lui Pelosi.