• Darnella Frazier, o tânără de 18 ani, care a filmat arestarea şi asasinarea lui George Floyd, la Minneapolis, la sfârşitul lunii mai 2020, a primit cel mai prestigios premiu de presă din SUA.
  • Ea a depus mărturie, la sfârşitul lunii martie, în procesul lui Derek Chauvin, ofițerul condamnat.

Darnella Frazier, o tânără de 18 ani, care a filmat arestarea şi asasinarea lui George Floyd, la Minneapolis, la sfârşitul lunii mai 2020, a primit, vineri, un Premiu Pulitzer special, unul dintre cele mai prestigioase premii de jurnalism din Statele Unite, notează Le Figaro.

Juriul Pulitzer a adus un omagiu celei care ieşise în acea zi din casă pentru a merge la un curs şi s-a trezit în faţa scenei întâmplător, dar „a arătat cu curaj uciderea lui George Floyd, un videoclip care a generat demonstraţii împotriva brutalităţii poliţiei din întreaga lume.”

Acest lucru „subliniază rolul crucial al cetăţenilor în căutarea adevărului şi dreptăţii”, a precizat juriul.

„Nu l-am cunoscut pe acest om (…), dar ştiam că viaţa lui contează,” a scris Darnella Frazier pe pagina sa de Facebook la un an de la moartea lui George Floyd, pe 25 mai.

Darnella Frazier a depus mărturie, la sfârşitul lunii martie, în timpul procesului lui Derek Chauvin, ofiţerul de poliţie care a fost condamnat pentru asasinarea lui George Floyd.

Procuratura a solicitat 30 de ani de închisoare pentru Derek Chauvin, care îşi va primi sentinţa pe 25 iunie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE