• Vlad Pascu a fost cercetat de DIICOT în 2022 pentru deținere de droguri.
  • După accidentul de sâmbătă noaptea, tânărul a fost testat de polițiști.
  • A ieșit pozitiv la cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Apar noi informații în cazul tânărului care a ucis două persoane la 2 Mai în timp ce conducea drogat. Vlad Pascu a fost cercetat de DIICOT în 2022 pentru deținere de droguri. Procurorii au decis să renunțe la dosar pentru că era vorba de o cantitate mică de droguri. După accidentul de sâmbătă noaptea, tânarul a fost testat de polițiști. A ieșit pozitiv la cocaină, amfetamină și metamfetamină.

„Consumul de droguri are multiple cauze. Se impune combaterea traficului de droguri, de persoane. Sancționarea este o dimensiune importantă în combaterea traficului de droguri. Chestiunea cea mai importantă constă în identificarea și sancționarea marilor dealeri, indiferent de complicități și conexiuni ale rețelelor. Tragicul accident nu este decât un dramatic motiv în plus pentru acest lucru. Există suficiente moduri prin care să combatem astfel de lucruri. Reiterez solicitarea pe care am formulat-o repetat încă de la preluarea mandatului de ministru către toate structurile de poliție și Parchet, inclusiv și mai ales, structurile specializate să abordeze energic, frontal și complet fenomenul traficului de droguri și a crimei organizate”, afirmă ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

„La data de 17 august șoferul a ajuns în municipiul Constanța împreună cu tatăl său. În seara de 18 august a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri pe raza municipiului Constanța, moment în care i s-a atras atenția cu privire la respectarea normelor rutiere și conduita preventivă. La data de 19 august, în jurul orei 0.40, prin apel 112, un bărbat a sesizat IJP despre faptul că pe DN 39, din direcția Vama Veche către 2 Mai un autoturism circulă cu posibile încălcări ale legislației. Autoturismul a fost dat în atenție și au fost efectuate activități pentru localizarea autoturismului. În jurul orelor 02.40 autoturismul respectiv a fost depistat de o patrulă mixtă circulând pe DN39. A fost legitimat conducătorul auto și cei doi pasageri. În urma verificărilor efectuate în interiorul autoturismului, într-un pachet de țigări a fost descoperită o țigară artizanală de tip joint și o folie de bromazepam, care conținea patru pastile”, afirmă Chestorul Constantin Adrian Glugă.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Tânărul nu a fost supus testelor pentru substanțe interzise

El precizează că tânărul de 19 ani a fost dus la sediul de Poliție din Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea zero. De asemenea, pentru că nu ar fi dat semne că ar fi consumat substanțe interzise, tânărul nu a fost supus unor teste specifice, în condițiile în care în mașina condusă de acesta au fost găsite droguri care au fost confiscate de către poliție.

Băiatul ar fi fost eliberat la ora 4.30, iar la 5.30 s-a produs accidentul. Polițiștii spun că în acest interval, tânărul s-ar fi dus într-o locație din Vama Veche, acolo unde ar fi consumat droguri și, ulterior, s-ar fi urcat la volanul mașinii. Împreună cu el, atunci când a fost oprit, se mai aflau două persoane. Niciuna din aceste persoane nu a fost testată, iar poliția din Constanța susține că se face o anchetă internă pentru a determina exact de ce polițiștii care l-au oprit în trafic pe tânăr nu au decis să îi facă verificare cu testul de drog pentru a vedea concret dacă ar fi consumat.

În trafic, ar fi fost semnalat felul în care conducea tânărul pentru că deranja și nu era unul corespunzător, ceea ce a dus la o primă oprire din partea polițiștilor. Cei de acolo susțin că nu ar fi prezentat simptome cum că ar fi consumat droguri, exact cum a spus și poliția din Constanța. Nouă persoane sunt cercetate în momentul de față. La 5.30, tânărul a intrat într-un grup de tineri, doi dintre aceștia murind. Vlad Pascu este, la momentul actual, închis pentru 30 de zile.

Valeriu Șuhan: Legea trebuie să fie mai dură

„Legea Anastasia a intrat în vigoare și este o lege bună, care are un caracter preventiv accentuat. Nu atât aspectul punitiv, pedeapsa este importantă după părerea mea, ci acest caracter de prevenție. Cum putem evita? Probabil legea trebuie să fie mai dură decât este, dar având în vedere câți inconștienți circulă pe șoselele din țara noastră, cred că o astfel de măsură, înăsprirea măsurilor punitive se impune. Eu nu înțeleg de ce trebuie să așteptăm ca o astfel de persoană, care consumă substanțe psihotrope, trebuie să comită un accident grav pentru a o izola de societate”, a spus Valeriu Șuhan, editor la Monitorul Siguranței Cetățeanului, la Aleph News.

Citește și: