Terry Dupin, fost militar francez, a fost „neutralizat” după aproape două zile de căutări

portretul lui Terry Dupin si imagini de la cautarea lui din elicopter. Terry Dupin era căutat după un caz de violență domestică. Foto: GIGN

Terry Dupin, fostul militar francez căutat după ce sâmbătă seară a tras cu o armă de calibru mare spre polițiști, a fost „neutralizat” luni, a anunțat Jandarmeria franceză, pe Twitter.

Bărbatul, numit de poliție ca fiind Terry Dubin, în vârstă de 29 de ani, a fugit într-o pădure după ce a tras asupra poliției sâmbătă, în urma unui caz de violență domestică.

„Individul a fost neutralizat”, a anunțat și ministrul francez de interne Gérald Darmanin. Forțele de ordine au precizat că atacatorul este în custodia lor.

Atacatorul ar fi fost rănit în schimbul de focuri cu poliția. Niciun membru al forțelor de ordine nu a fost rănit.

Polițiștii au anunțat ieri că acesta are antecedente de violență domestică și avea asupra lui o armă de calibru mare.

Conflictul a pornit sâmbătă, după ce Terry Dupin „a mers la casa fostei sale partenere. Acolo a avut loc o dispută, care a dus la intervenția jandarmilor și atunci suspectul a tras asupra lor. El a fugit apoi în pădurile din apropiere”, a declarat prefectul de Dordogne, Frédéric Périssat.

Presa franceză a relatat că bărbatul l-a împușcat pe noul partener al fostei sale iubite. Ea și copiii ei nu au fost răniți și se află acum sub protecția poliției.