• Traian Băsescu a primit o amendă de 5.000 de lei.
  • Fostul președinte a făcut acuzații compromițătoare în legătură cu persoanele de etnie romă.
  • Hotărârea prin care a fost amendat a fost adoptată în unanimitate de voturi.

Traian Băsescu, fostul șef de stat al României, a fost amendat, după ce a folosit sintagma „clanurile ţigăneşti”. Întâmplarea a avut loc miercuri, sancțiunea venind din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Fostul președinte, Traian Băsescu, a făcut o afirmație la adresa persoanelor de etnie romă, despre infracţionalitate și apartenența etnică. „Clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile”, a spus acesta.

Colegiul directorilor al CNCD a adoptat hotărârea prin intermediul căreia Traian Băsescu a primit o amendă în valoare de 5.000 de lei, iar hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi, relatează Ziarul Financiar.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Care au fost declarațiile lui Traian Băsescu

„Peste şase luni, va fi prea târziu! Parte din clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile ţării. Lupta acerbă pentru a controla afaceri ilegale în zonele pe care şi le-au auto-atribuit, împingându-i la acte de violenţă greu de imaginat a se petrece în România, cu doar câteva luni în urmă.

Grupările de spărgători profesionişti de locuinţe, specializate în neutralizarea instalaţiilor de supraveghere şi devalizarea locuinţelor în doar câteva minute, îşi fac tot mai simţită prezenţa prin creşterea rapidă a numărului de locuinţe jefuite.

Grupările de spărgători specializaţi în golirea bancomatelor, a caselor de bani de la sediul firmelor sau din magazine se mişcă şi ei cu dezinvoltură pe meleagurile natale, după ce s-au specializat în Europa. Grupările ţigăneşti de tip mafiot, care încep să-şi împartă zonele în care percep taxă de protecţie de la comercianţi, îşi fac şi ele simţită prezenţa cu atât mai mult cu cât este în plină desfăşurare şi procesul de ocupare a zonelor în care vor acţiona reţelele de cerşetori”, a fost o parte din mesajul acestuia.