• Boeing se află sub o supraveghere acerbă după o serie de incidente de siguranță de mare amploare.
  • Un panou extern lipsă de la un avion Boeing a fost detectat când acesta a aterizat vineri pe un aeroport din statul american Oregon.
  • În ciuda incidentelor raportate, aviația comercială rămâne una dintre cele mai sigure modalități de a călători.

Un panou extern lipsă de la un avion Boeing a fost detectat când acesta a aterizat vineri pe un aeroport din statul american Oregon, scrie BBC.

Un purtător de cuvânt a declarat că zborul 433 al United, care venea de la San Francisco, a sosit vineri, în jurul orei 11:30, la Aeroportul Internațional Rogue Valley din Medford, Oregon. Avionul Boeing 737-800 transporta 139 de pasageri și 6 membri ai echipajului. Nimeni nu a fost rănit.

Boeing se află sub o supraveghere acerbă după o serie de incidente de siguranță de mare amploare. Amber Judd, un oficial de rang înalt de la Aeroportul Internațional Rogue Valley din Medford, a declarat că avionul a aterizat în siguranță, iar lipsa panoului exterior a fost descoperită doar în timpul unei inspecții după zbor.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

„Vom efectua o examinare amănunțită a avionului și vom efectua toate reparațiile necesare înainte ca acesta să se întoarcă în serviciu”, a declarat aceasta. „O anchetă va fi efectuată pentru a înțelege mai bine cum s-a produs această avarie”, a adăugat ea.

Panoul lipsă se afla lângă trenul de aterizare, în partea inferioară a avionului, potrivit unor imagini ale aeronavei publicate pe rețelele de socializare. Toate zborurile de plecare și de sosire au fost întrerupte pe aeroport pentru a căuta resturi, niciunul nu a fost găsit.

Boeing a fost supusă unei noi examinări după ce, în ianuarie, în urma unui incident în care a fost implicat un Boeing 737 Max 9 – parte a unei noi game de avioane care urmează să înlocuiască vechile 737 – o ușă nefolosită a cabinei a explodat la câteva minute după decolarea din ianuarie. Incidentul de la bordul zborului 1282 al companiei Alaska Airlines a lăsat o gaură imensă în partea laterală a avionului și a forțat o aterizare de urgență..

Concluziile inițiale ale unei anchete au arătat că patru șuruburi cheie care trebuiau să blocheze ușa nefolosită la fuselaj păreau să lipsească. Dl Whitaker a declarat că Boeing va fi tras la răspundere pentru orice eșec sau refuz viitor de a se conforma cu FAA.

La începutul acestei luni, fumul detectat în cabina unui Boeing 737-800 al Alaska Airlines cu destinația Phoenix i-a obligat pe piloți să se întoarcă pe aeroportul din Portland. Luni, cel puțin 50 de persoane au fost rănite după ce un Boeing 787-9 Dreamliner care zbura din Australia spre Noua Zeelandă a căzut brusc, fără avertisment, lăsând pasagerii care nu purtau centura de siguranță aruncați pe culoar și aruncați în tavan.

Ca răspuns la acest incident, Boeing a transmis companiilor aeriene că piloții trebuie să își verifice scaunele – după ce, potrivit unor rapoarte, un însoțitor de bord a apăsat din greșeală un comutator din cabina de pilotaj care a împins scaunul pilotului în față, în zona comenzilor, forțând avionul să coboare în jos.

În ciuda incidentelor raportate, aviația comercială rămâne una dintre cele mai sigure modalități de a călători, spun experții și autoritățile de reglementare. Cel mai mare coșmar al oricărui pasager: momentul terifiant în care ușa unui avion se smulge în aer.

Citește și