• Tatăl deținea arma în mod legal.
  • Acuzațiile urmează să fie depuse în orele următoare.
  • Familia se afla în fața unui magazin.

Un băiețel de 3 ani și-a împușcat accidental mama, după ce copilul a găsit o armă în vehicul, în timp ce familia aștepta în parcarea unui supermarket din Chicago, a anunțat poliția, relatează AP.

Autoritățile au identificat-o pe femeie ca fiind Daejah Bennett, în vârstă de 22 de ani. Femeia a fost declarată moartă, la spital.

Familia se afla în mașina lor în fața magazinului Food for Less, când minorul a găsit, cumva, arma și a tras, lovindu-și mama în gât, a declarat poliția. Autoritățile au declarat că tatăl băiatului este în custodie pentru că deținea arma.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Polițistul din Dolton, Robert Collins Jr., a declarat luni că anchetatorii colaborează cu biroul procurorului, pentru a stabili acuzațiile exacte, dar că nu există niciun indiciu că tatăl a tras cu arma sau că măcar știa că băiatul ținea arma în mână în momentul incidentului. Numele tatălui nu a fost făcut public.

Ofițerul a precizat că acuzațiile vor fi depuse luni seară sau marți dimineață. Collins a declarat că anchetatorii au stabilit deja că tatăl deținea arma în mod legal, dar nu avea permisul de port-armă ascuns de care ar fi avut nevoie pentru a o purta în vehicul.

Acest lucru putea fi prevenit, a declarat duminică managerul Dolton, Andrew Holmes, care a vizitat supermarketul pentru a împărți încuietori de arme și pentru a vorbi cu clienții despre importanța siguranței armelor. Împușcăturile au fost cel mai recent exemplu al unei povești familiare în SUA: un copil găsește o armă și trage cu ea fără să-și dea seama.

Potrivit Everytown for Gun Safety, un grup de susținere a controlului armelor de foc, în 2020, împușcăturile neintenționate de către copii sub 18 ani s-au soldat cu 142 de morți și 242 de răniți.

În 2021, bilanțul morților a urcat la 154, iar numărul răniților a crescut ușor la 244. Și, potrivit grupului, 16 persoane au fost ucise și 29 rănite în aceste împușcături până acum în acest an.