• FBI a precizat că Mark Muffley, în vârstă de 40 de ani, din Lansford, Pennsylvania, a înregistrat luni o valiză pentru un zbor care se îndrepta spre Sanford, Florida.
  • Geanta sa ar fi declanșat o alarmă.
  • Autoritățile i-au cerut lui Muffley să se prezinte la securitatea aeroportului.

Un bărbat a fost arestat și acuzat de tentativă de plasare a unui dispozitiv exploziv sau incendiar într-o aeronavă, după ce geanta sa a declanșat o alarmă pe Aeroportul Internațional Lehigh Valley din Pennsylvania, au anunțat miercuri autoritățile americane.

FBI a precizat că Mark Muffley, în vârstă de 40 de ani, din Lansford, Pennsylvania, a înregistrat luni o valiză pentru un zbor care se îndrepta spre Sanford, Florida.

Administrația americană pentru Securitatea Transporturilor (TSA) a declarat că unul dintre funcționarii săi a localizat un obiect suspect în valiză, care părea a fi un dispozitiv exploziv activ.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Tehnicienii în explozibili ai FBI și ai forțelor de ordine locale au stabilit că obiectul era într-adevăr un dispozitiv exploziv viu”, a declarat un purtător de cuvânt al TSA.

Geanta a declanșat o alarmă, iar oficialii au găsit ceea ce au descris ca fiind un compus circular” ascuns în căptușeala bagajului, cu două fitiluri și pulbere ascunsă în hârtie cerată și folie de plastic, a precizat FBI în plângerea sa oficială.

Se suspectează că pulberea este un amestec de pulbere flash și granule întunecate care sunt folosite în artificiile de calitate comercială”, a adăugat plângerea. Pulberea neagră și pulberea flash sunt susceptibile de a se aprinde din cauza căldurii și a fricțiunii și au reprezentat un risc semnificativ pentru aeronavă și pasageri”.

După ce s-a declanșat alarma, autoritățile i-au cerut lui Muffley să se prezinte la securitatea aeroportului. Câteva minute mai târziu, Muffley a fost văzut părăsind aeroportul, a adăugat FBI. Mai târziu, în acea seară, el a fost arestat la domiciliul său.

Alte detalii despre incident, inclusiv despre presupusa intenție a lui Muffley, nu au fost cunoscute imediat. Reuters nu l-a putut contacta imediat pe Muffley sau un reprezentant. ABC News a relatat că Muffley urma să fie prezentat joi în instanță.

Aeroportul a declarat că a închis pentru scurt timp luni o parte a terminalului principal în timp ce autoritățile au cercetat pachetul suspect.