Un bărbat a fost arestat după ce un dispozitiv exploziv a fost găsit în bagajul său de pe un aeroport din Pennsylvania

Un bărbat a fost arestat și acuzat de tentativă de plasare a unui dispozitiv exploziv sau incendiar într-o aeronavă, după ce geanta sa a declanșat o alarmă pe Aeroportul Internațional Lehigh Valley din Pennsylvania, au anunțat miercuri autoritățile americane.

FBI a precizat că Mark Muffley, în vârstă de 40 de ani, din Lansford, Pennsylvania, a înregistrat luni o valiză pentru un zbor care se îndrepta spre Sanford, Florida.

Administrația americană pentru Securitatea Transporturilor (TSA) a declarat că unul dintre funcționarii săi a localizat un obiect suspect în valiză, care părea a fi un dispozitiv exploziv activ.

Tehnicienii în explozibili ai FBI și ai forțelor de ordine locale au stabilit că obiectul era într-adevăr un dispozitiv exploziv viu”, a declarat un purtător de cuvânt al TSA.

Geanta a declanșat o alarmă, iar oficialii au găsit ceea ce au descris ca fiind un compus circular” ascuns în căptușeala bagajului, cu două fitiluri și pulbere ascunsă în hârtie cerată și folie de plastic, a precizat FBI în plângerea sa oficială.

Se suspectează că pulberea este un amestec de pulbere flash și granule întunecate care sunt folosite în artificiile de calitate comercială”, a adăugat plângerea. Pulberea neagră și pulberea flash sunt susceptibile de a se aprinde din cauza căldurii și a fricțiunii și au reprezentat un risc semnificativ pentru aeronavă și pasageri”.

După ce s-a declanșat alarma, autoritățile i-au cerut lui Muffley să se prezinte la securitatea aeroportului. Câteva minute mai târziu, Muffley a fost văzut părăsind aeroportul, a adăugat FBI. Mai târziu, în acea seară, el a fost arestat la domiciliul său.

Alte detalii despre incident, inclusiv despre presupusa intenție a lui Muffley, nu au fost cunoscute imediat. Reuters nu l-a putut contacta imediat pe Muffley sau un reprezentant. ABC News a relatat că Muffley urma să fie prezentat joi în instanță.

Aeroportul a declarat că a închis pentru scurt timp luni o parte a terminalului principal în timp ce autoritățile au cercetat pachetul suspect.

Exit mobile version