• Un bărbat din SUA are de primit 450.000 de dolari despăgubiri după ce a făcut un atac de panică în urma unei petreceri surpriză, organizate de șefii săi, cu ocazia zilei sale de naștere.
  • Bărbatul își anunțase în prealabil angajatorul că suferă de anxietate și că nu vrea să fie sărbătorit în nicio formă. Cu toate acestea, compania i-a organizat o petrecere surpriză care i-a provocat un atac de panică.
  • Judecătorii din Louisville, Kentucky, au considerat că gestul companiei a fost necugetat, astfel că vor fi nevoiți să-I plătească angajatului 450.000 de dolari despăgubiri.

Un bărbat din SUA va primi 450.000 de dolari despăgubiri din partea angajatorului după ce a făcut un atac de panică în urma unei petreceri surpriză cu ocazia zilei sale de naștere. Kevin Berling a avut câștig de cauză în fața unui judecător din Louisville, care a considerat gestul companiei necugetat, conform CBS News.

Bărbatul, care suferă de anxietate și face des atacuri de panică, le-a solicitat în mod expres șefilor să fie ignorat de ziua sa, considerând că o eventuală petrecere i-ar provoca atacuri de panică.

Angajatorul, un laborator medical din Louisville, este bun de plată după ce șeful direct al bărbatului i-a organizat o petrecere surpriză, așa cum se procedează de obicei cu orice angajat. Deși cei de la Gravity Diagnostics s-au apărat și au spus că a fost o eroare, că ar fi uitat de cerința lui Kevin Berling, judecătorii nu au fost înduplecați.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Avocatul bărbatului a transmis că, în momentul în care a văzut că i-a fost organizată o petrecere surpriză, acesta a fugit în mașină unde a stat aproape o oră. Probabil nu s-ar fi ajuns la proces dacă, a doua zi, angajatul anxios nu ar fi fost umilit într-o ședință. Kevin a fost acuzat că se comportă ca o „fetiță mica”, printe altele.  Mai mult, Berling a fost dat afară, fiind considerat un pericol pentru colegi.

Judecătorii au considerat că bărbatul a fost discriminat, în ciuda faptului că avocații companiei, reprezentați de Katherine Kennedy, au anunțat că nu se vor da bătuți și vor face apel pe toate căile posibile.

Mai mult, fondatorul companeii, Julie Brazil, a transmis presei din SUA că bărbatul în cauza este, de fapt, agresorul în tot acest caz, nicidecum o victimă.

Numărul de incidente de violență la locul de muncă e în creștere, astfel că acest verdict a creat un precedent periculos care ne transmite că violența la spațiul de muncă e acceptabilă”, a punctat Brazil. Cu toate acestea, judecătorul nu l-a considerat pe Berling periculos.