• Un cetăţean ucrainean a fost reţinut pentru 24 de ore pentru trafic de influenţă, anunţă sâmbătă procurorii DNA.
  • Sâmbătă, inculpatul va fi prezentat magistraţilor din cadrul Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
  • Conform unui comunicat al DNA, în cursul lunii mai 2024, inculpatul ar fi promis, în mai multe rânduri, unei persoane suma totală de 90.000 de dolari.

Un cetăţean ucrainean a fost reţinut pentru 24 de ore pentru trafic de influenţă, anunţă sâmbătă procurorii DNA. Aceata ar fi fost prins în flagrant în timp ce oferea unei persoane 20.000 de dolari, pentru ca aceasta să intervină pe lângă vameşi.

Procurorii DNA Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a unui cetăţean ucrainean, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, în formă continuată.

Conform unui comunicat al DNA, în cursul lunii mai 2024, inculpatul ar fi promis, în mai multe rânduri, unei persoane suma totală de 90.000 de dolari pentru ca aceasta să-şi exercite influenţa pe care ar fi pretins că o are asupra funcţionarilor cu atribuţii de control din cadrul a două birouri vamale din judeţul Constanţa, şi că-i va determina pe aceştia să permită intrarea pe teritoriul României a patru containere ce conţineau încălţăminte contrafăcută. Inculpatul ar fi promis să remită pentru trei dintre containere suma de 20.000 dolari/container, iar pentru cel de-al patrulea suma de 30.000 de dolari.

Recomandări

CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
PLÂNGERI ÎMPOTRIVA BOEING
CÂT TE COSTĂ UN EV?
CE FILM VEZI AZI? BOX-OFFICE ÎȚI DĂ IDEI
ZELENSKI MERGE LA SUMMIT-UL C.E.
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?

Vineri, inculpatul i-ar fi remis persoanei respective suma de 20.000 de dolari, în legătură îndeplinirea formalităţilor vamale doar pentru unul dintre containere, ocazie cu care procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Sâmbătă, inculpatul va fi prezentat magistraţilor din cadrul Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citește și