• Un presupus refugiu pentru droguri condus de un cuplu britanic, care ar fi folosit broaște halucinogene pentru a droga clienții, a fost închis.
  • Polițiștii au confiscat amfibieni, canabis, ciuperci magice și alte droguri, precum ayahuasca – un ceai psihedelic – în timpul raidului.
  • Ofițerii cred că ritualurile șamanice au fost oferite de un cuplu de cetățeni britanici pe internet”.

Un presupus refugiu pentru droguri condus de un cuplu britanic, care ar fi folosit broaște halucinogene pentru a droga clienții, a fost închis. Polițiștii au confiscat amfibieni, canabis, ciuperci magice și alte droguri, precum ayahuasca – un ceai psihedelic – în timpul raidului.

Cei doi ar fi folosit drogurile pentru a induce viziuni sau transe asemănătoare cu cele create de șamanii tradiționali pentru vindecare din America de Sud. Potrivit poliției, clienții erau taxați cu până la 88 de lire sterline pe zi pentru kambo, o excreție a broaștelor amazoniene despre care se spune că este de 40 de ori mai puternică decât morfina.

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, și femeia, în vârstă de 52 de ani, au fost arestați la domiciliul lor din Yecla, Spania. Un purtător de cuvânt al poliției locale a declarat: Garda Civilă a desființat o casă de refugiu spiritual unde se practicau și ritualuri de vindecare șamanică. În momentul raidului, presupușii șamani ofereau un refugiu cu ayahuasca pentru șapte clienți.”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Autoritățile au confirmat că au fost reținute două persoane, suspectate de infracțiuni legate de animale și plante. Poliția a confiscat 3 kg de canabis, 14 litri de ayahuasca, 3 kg de tutun de prizat și ciuperci halucinogene.

Ofițerii cred că ritualurile șamanice au fost oferite de un cuplu de cetățeni britanici pe internet”. Poliția spaniolă a adăugat că cuplul se prezenta ca fiind o casă de vindecare orientată spre grupuri de autodezvoltare, retrageri șamanice și recuperare și dezintoxicare de dependență, printre altele”.

În aprilie 2021, un turist german, Daniel Florian, a dispărut timp de o săptămână în junglă după ce a băut ceai psihedelic în timpul unei vizite într-o rezervație indigenă din regiunea Putumayo, în sudul Columbiei. În timpul șederii sale, el s-a alăturat unui ritual străvechi al șamanilor, care presupunea consumul de ceai yage – un alt nume pentru ayahuasca. El a fost dat dispărut de familia sa din Munchen, iar la șapte zile după dispariție a fost descoperit de soldații columbieni.

Într-un filmuleț înregistrat de salvatorii săi, el le-a spus că nu se simte prea bine”. El a adăugat: Am fost mâncat de țânțari și de furnici și nu aveam echipament bun, așa că am stat șapte zile în Amazon”.