• Moartea tragică a doi bebeluși este investigată după ce cadavrele lor au fost găsite într-o casă ce părea liniștită, iar trei persoane au fost arestate sub suspiciunea de a ascunde nașterea unui copil.
  • Cadavrele bebelușilor au fost descoperite în casa văruită în alb, sigilată ulterior de poliție în cadrul unei anchete majore.
  • Vecinii au fost stupefiați de descoperirea oribilă din suburbia Wildmill din Bridgend, în sudul Țării Galilor.

Moartea tragică a doi bebeluși este investigată după ce cadavrele lor au fost găsite într-o casă ce părea liniștită, iar trei persoane au fost arestate sub suspiciunea de a ascunde nașterea unui copil. Cadavrele bebelușilor au fost descoperite în casa văruită în alb, sigilată ulterior de poliție în cadrul unei anchete majore.

Vecinii au fost stupefiați de descoperirea oribilă din suburbia Wildmill din Bridgend, în sudul Țării Galilor, dar spun că nu au auzit sau văzut niciodată bebeluși în casă. Șoferul de furgonete Žilvinas Ledovskis, în vârstă de 47 de ani, și partenera sa Eglė Žilinskaitė, în vârstă de 29 de ani, locuiau în casă de mai bine de un an. Casa lor cu terasă vopsită în alb a fost izolată cu bandă adezivă, iar în grădină a fost montat un cort de criminalistică.

Vecina de alături, Charmaine Gardener-Ponting, în vârstă de 27 de ani, a declarat că a locuit alături de casă timp de un an și că nu a auzit sau văzut niciodată copii în proprietate. Ea a spus: Ni s-a spus de către poliție că au fost chemați să investigheze o altă problemă și atunci au găsit bebelușii. Nu îi cunoșteam foarte bine. Îi salutam, dar nu le știam numele. I-am văzut pe cei doi sâmbătă dimineața și a fost puțin ciudat. Ei plecau cu duba și noi plecam, dar ei au plecat în viteză și apoi, brusc, s-au întors. A fost un pic ciudat. Nu am văzut-o pe femeie la fel de regulat cum îl vedeam pe el. Un tip lucra mereu la mașina lui în garaj. Nu știam dacă acolo locuiau doi bărbați, dar cu siguranță el era mereu acolo. Îi auzeam când invitau oameni în grădina din spate și vorbeau o limbă străină. Este pur și simplu îngrozitor.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Vecinul Jordan Mansell, în vârstă de 33 de ani, a declarat: A fost o nebunie. Mai întâi a apărut o dubă a poliției, apoi a apărut alta și încă una și încă una. I-am văzut cum au scos sacii cu cadavre. Nu erau mari, pentru adulți, de mărimea unui adult. A fost pur și simplu sfâșietor.”

Richard Davies, alt vecin a declarat: „Este șocant. Nu am văzut niciodată o femeie în casă, darămite un copil. Am crezut că sunt doi bărbați care locuiesc acolo cu câinele”.

O mamă a patru copii care locuiește peste drum a spus: Este absolut sfâșietor. Un copil nu cere să vină pe această lume. Am patru copii ai mei, dar nu mă simt în siguranță acum. Obișnuiau să se joace aici, pe stradă, dar acum nu-i mai las”.

Poliția spune că a fost chemată la fața locului cu puțin înainte de ora 20:00, sâmbătă seara, și i-a descoperit pe cei doi copii morți. Doi bărbați, în vârstă de 37 și 47 de ani, și o femeie de 29 de ani au fost arestați sub suspiciunea de ascundere a nașterii unui copil. Poliția din sudul Țării Galilor a făcut apel la oricine are informații să ia legătura cu ei.

Comisarul Marc Attwell, de la poliția din Țara Galilor de Sud, a declarat: Acesta este un incident foarte dureros și facem apel la oricine are informații, să ne contacteze. Va exista o prezență polițienească vizibilă în zonă pe măsură ce anchetele extinse continuă și încurajăm pe oricine are informații sau preocupări să vorbească cu ofițerii.”

Toți cei trei suspecți rămân în custodia poliției. Într-o declarație comună, cei trei consilieri locali din Wildmill au declarat: Poliția din Țara Galilor de Sud trebuie să își poată desfășura investigațiile, iar consilierii din Bridgend Central sunt aici pentru a sprijini comunitatea în orice mod în aceste momente dificile.”

Comitatul Bridgend County Borough spune că sprijinul este disponibil pentru familiile vecine în urma anunțului tragic. Liderul Consiliului Huw David a declarat: Aceasta este o veste șocantă și tragică, iar locuitorii din Wildmill se sprijină reciproc îndeaproape în timp ce poliția din Țara Galilor de Sud își desfășoară investigațiile în curs de desfășurare. Consiliul oferă poliției cooperarea sa deplină și le reamintește oamenilor importanța de a rămâne calmi și de a evita speculațiile în timp ce ancheta este în curs de desfășurare. Dacă cineva are informații care crede că ar putea fi relevante sau utile pentru poliție, acestea pot fi raportate direct la poliție prin completarea unui formular online. Între timp, dacă orice membru al publicului are o îngrijorare cu privire la bunăstarea sau siguranța imediată a unui copil, ar trebui să o raporteze imediat, sunând la 999.”