• O femeie care a început să își lase barbă de când era adolescentă a decis să lase deoparte aparatul de ras.
  • Dakota Cooke, în vârstă de 30 de ani a observat pentru prima dată o creștere anormală a părului pe față la vârsta de 13 ani.
  • Ceea ce a început cu un puf de piersică a evoluat în cele din urmă într-o barbă mai lungă și mai închisă la culoare.

O femeie care a început să își lase barbă de când era adolescentă a decis să lase deoparte aparatul de ras.
Dakota Cooke, în vârstă de 30 de ani a observat pentru prima dată o creștere anormală a părului pe față la vârsta de 13 ani.

Femeia din Las Vegas, SUA, s-a simțit judecată și incomodă în legătură cu lăsarea părului să crească și s-a trezit împinsă într-o spirală de 10 ani de anxietate și disconfort. Inițial dezgustată de ceea ce a văzut, Dakota a petrecut ani de zile, de la ședințe săptămânale de epilare cu ceară la bărbieritul feței de două ori pe zi. Ceea ce a început cu un puf de piersică a evoluat în cele din urmă într-o barbă mai lungă și mai închisă la culoare, până când a devenit părul glorios pe care îl vedem astăzi.

Am crescut într-o perioadă în care femeile cu păr facial erau atât de stigmatizate încât femeile de la salon îmi spuneau că fetele nu ar trebui să aibă păr facial”, a spus ea. Cred că asta mi-a rămas întipărită în minte pentru că, în următorii 10 ani, m-am scufundat în această spirală a rușinii, în care încercam să-mi ascund fața în fotografii și mă duceam la ședințe de epilare cu ceară în fiecare săptămână.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În ciuda faptului că a mers la mai multe teste, medicii nu au fost siguri ce anume i-a cauzat părul facial, dar cred că s-ar putea datora faptului că glandele ei suprarenale produc niveluri ridicate de testosteron. Dakota se bărbierea atât de des, încât îi apăreau cicatrici de bărbierit și iritații pe care le acoperea cu machiaj. Fața ei era în mod constant iritată și roșie din această cauză și spune că mai are și astăzi unele dintre aceste cicatrici de la bărbierit.

Foto: dakotasbeard/Instagram

Deși la început a început prin a urî părul care îi crește pe față, Dakota a decis acum să răspândească pozitivismul în legătură cu faptul că este o femeie cu păr facial. În 2015, ea vorbea cu o prietenă care îi spunea cât de mult îi plăcea să lucreze la circ și i-a sugerat Dakotei să încerce și ea.

Dakota s-a îndrăgostit de ideea de a fi o femeie cu barbă în spectacol, așa că a decis să renunțe la aparatele de ras și la epilarea cu ceară și să-și lase părul facial să crească. Totuși, nu a fost o tranziție ușoară, deoarece la început lăsarea bărbii a fost destul de inconfortabilă și a avut multă anxietate în jurul ei. După un timp, însă, Dakota pur și simplu nu i-a mai păsat de ceea ce credeau ceilalți. În ciuda dificultăților cu care s-a confruntat, Dakota a ieșit din această situație debordând de pozitivitate și dorind să îi inspire pe alții.

Și-a folosit chiar și părul facial în spectacolul ei din Las Vegas, unde face cascadorii, cum ar fi mersul pe sticlă. Ea a spus: Familia și prietenii mei m-au sprijinit foarte mult pe parcursul călătoriei mele de acceptare de sine și chiar mi-au cumpărat un poster Nu te pune cu femeia cu barbă”, pe care îl ador.”