• Procurorul general adjunct Matthew Olsen a declarat că sentința îl face pe Melzer responsabil pentru un act de trădare flagrant și rușinos împotriva propriei unități militare și a țării sale”.
  • Documentele instanței susțin că Melzer a planificat un atac jihadist” asupra unității sale.
  • Melzer a folosit aplicații criptate pentru a susține și planifica un atac mortal împotriva colegilor săi de serviciu”.

Un fost soldat american a fost condamnat vineri la 45 de ani de închisoare pentru că a planificat o ambuscadă mortală asupra membrilor unității sale militare.

Ethan Phelan Melzer, alias Etil Reggad, în vârstă de 24 de ani, din Louisville, a pledat vinovat pentru tentativă de ucidere a unor membri ai serviciilor americane, pentru furnizarea și încercarea de a furniza sprijin material teroriștilor și pentru transmiterea ilegală de informații privind apărarea națională la 24 iunie 2022″, se arată într-un comunicat de presă al Departamentului de Justiție.

Documentele instanței susțin că Melzer a planificat un atac jihadist” asupra unității sale cu puțin timp înainte de o desfășurare programată în Turcia, în coordonare cu Ordinul celor Nouă Îngeri, o organizație pe care Departamentul de Justiție o descrie ca fiind un grup neonazist și pro-jihadist”.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

Melzer urma să fie detașat pentru a păzi o instalație militară sensibilă și a început imediat să transmită aceste informații membrilor Ordinului celor nouă îngeri”, potrivit comunicatului de presă. Departamentul de Justiție a precizat că Melzer a folosit aplicații criptate pentru a susține și planifica un atac mortal împotriva colegilor săi de serviciu”.

Procurorul general adjunct Matthew Olsen a declarat că sentința la închisoare îl face pe Melzer responsabil pentru un act de trădare flagrant și rușinos împotriva propriei unități militare și a țării sale”.

Ordinul celor nouă îngeri, care a fost fondat în Marea Britanie în anii 1960 și 1970, încorporează elemente de satanism și filozofie fascistă. Organizația a intrat în atenția forțelor de ordine britanice, care cred că filozofia sa a influențat un tânăr de 16 ani care a devenit în 2019 cea mai tânără persoană condamnată pentru terorism în Marea Britanie.

Southern Poverty Law Center notează că persoane implicate în Ordinul celor nouă îngeri au ajuns să joace roluri de conducere în grupul terorist neonazist Atomwaffen, cu sediul în Statele Unite. O investigație din 2018 a ProPublica a dezvăluit că membrii Atomwaffen s-au infiltrat în armata americană.