• Un fost vicepreședinte Netflix a fost condamnat de o curte federală din SUA
  • El a fost pus sub acuzare în 2018 pentru că ar fi luat mită de la start-up-urile care voiau să colaboreze cu Netflix
  • Michael Kail și-ar putea petrece restul vieții în spatele gratiilor

Fostul vicepreședinte Netflix pe departamentul de IT, Michael Kail, a fost condamnat de o curte federală din SUA. El are la activ nu mai puțin de 28 de acuzații de spălare de bani și luare de mită, informează Business Insider.

El a fost pus sub acuzare în 2018 pentru că ar fi luat mită de la start-up-urile în domeniul tehnologiei pentru ca acestea să colaboreze cu Netflix. În total, Michael Kail ar fi încasat peste 500.000 de dolari de la cel puțin nouă companii, precum și acțiuni în cadrul acestora. Fostul vicepreședinte ar fi folosit acei bani pentru a-și cumpăra o casă în California, pe care acum trebuie să o cedeze guvernului federal.

Netflix l-a dat în judecată pe Michael Kail în 2014, atunci când acesta a ales să părăsească compania pentru a deveni șef al departamentului de informații la Yahoo, acuzându-l de fraudă și încălcarea normelor interne. Conform Departamentului de Justiție al SUA, Michael Kail riscă o pedeapsă de maxim 20 de ani și o amendă 250.000 de dolari, dublul sumei obținute de el din infracțiune sau de dublul sumei pierdute de Netflix, oricare e mai mare, pentru a fiecare caz de mită în care este găsit vinovat.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

În același timp, el riscă și o pedeapsă de maxim 10 ani și o amendă de 250.000 de dolari pentru fiecare caz de spălare de bani în care este găsit vinovat. Având în vedere cele menționate anterior, Kail și-ar putea petrece restul vieții după gratii.