• În ultimele zile, miniștrii l-au acuzat pe Ghafouri că este un separatist kurd, dar acesta a răspuns că și-ar da viața pentru Iran.
  • Iranul urmează să joace vineri împotriva Țării Galilor.
  • Arestarea lui Ghafouri va fi probabil văzută ca un avertisment adresat jucătorilor pentru a nu repeta protestele lor.

Forțele de securitate iraniene l-au arestat joi pe unul dintre cei mai faimoși fotbaliști ai țării, acuzându-l că a făcut propagandă împotriva republicii islamice și că a încercat să submineze echipa națională de la Cupa Mondială.

Voria Ghafouri, fost căpitan al clubului Esteghlal din Teheran, a fost deschis în apărarea kurzilor iranieni, spunând guvernului pe rețelele de socializare să înceteze să mai ucidă kurzii. El a fost anterior reținut pentru că l-a criticat pe fostul ministru iranian de externe Javad Zarif.

Iranul urmează să joace vineri împotriva Țării Galilor. Echipa iraniană a fost deja implicată în controverse după ce nu a cântat imnul național înainte de meciul cu Anglia, iar arestarea lui Ghafouri va fi probabil văzută ca un avertisment adresat jucătorilor pentru a nu repeta protestele lor.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

El a fost reținut după o sesiune de antrenament cu clubul său, Foolad Khuzestan, sub acuzația de a fi pătat reputația echipei naționale și de a fi răspândit propagandă împotriva statului”, a declarat noua agenție Fars.

Alte agenții au declarat că a fost acuzat de insultarea și intenția de a distruge echipa națională de fotbal și de a vorbi împotriva regimului”. În ultimele zile, miniștrii l-au acuzat pe Ghafouri că este un separatist kurd, dar acesta a răspuns că și-ar da viața pentru Iran. La începutul acestui an, liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat: Unii oameni, care beneficiază de pacea și securitatea țării, bucurându-se de locurile lor de muncă și de sporturile lor preferate, mușcă mâna care îi hrănește”, o referire despre care mulți au crezut că se referea la Ghafouri.