Un fotbalist iranian de top a fost arestat înaintea meciului cu Țara Galilor pentru că susține propaganda față de republica islamică

TEHRAN, IRAN - JUNE 21: (BILD ZEITUNG OUT) Voria Ghafouri of Esteghlal looks on during the Persian Gulf Pro League match between Esteghlal and Padideh FC at Azadi Stadium on June 21, 2021 in Tehran, Iran. (Photo by Mohammad Karamali/DeFodi Images via Getty Images)

Forțele de securitate iraniene l-au arestat joi pe unul dintre cei mai faimoși fotbaliști ai țării, acuzându-l că a făcut propagandă împotriva republicii islamice și că a încercat să submineze echipa națională de la Cupa Mondială.

Voria Ghafouri, fost căpitan al clubului Esteghlal din Teheran, a fost deschis în apărarea kurzilor iranieni, spunând guvernului pe rețelele de socializare să înceteze să mai ucidă kurzii. El a fost anterior reținut pentru că l-a criticat pe fostul ministru iranian de externe Javad Zarif.

Iranul urmează să joace vineri împotriva Țării Galilor. Echipa iraniană a fost deja implicată în controverse după ce nu a cântat imnul național înainte de meciul cu Anglia, iar arestarea lui Ghafouri va fi probabil văzută ca un avertisment adresat jucătorilor pentru a nu repeta protestele lor.

El a fost reținut după o sesiune de antrenament cu clubul său, Foolad Khuzestan, sub acuzația de a fi pătat reputația echipei naționale și de a fi răspândit propagandă împotriva statului”, a declarat noua agenție Fars.

Alte agenții au declarat că a fost acuzat de insultarea și intenția de a distruge echipa națională de fotbal și de a vorbi împotriva regimului”. În ultimele zile, miniștrii l-au acuzat pe Ghafouri că este un separatist kurd, dar acesta a răspuns că și-ar da viața pentru Iran. La începutul acestui an, liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat: Unii oameni, care beneficiază de pacea și securitatea țării, bucurându-se de locurile lor de muncă și de sporturile lor preferate, mușcă mâna care îi hrănește”, o referire despre care mulți au crezut că se referea la Ghafouri.

Exit mobile version