• Judecătorul a declarat că este probabil ca statele să aibă câștig de cauză în acest caz deoarece drepturile create de aceste reguli nu apar nicăieri în Bostock sau în regulile din Titlul IX împotriva discriminării în școli.
  • Hotărârea vine după o serie de eșecuri legislative pentru comunitatea LGBTQ în statele conservatoare.
  • Procurorul general al statului Oklahoma, John O’Connor, a declarat că hotărârea este o victorie majoră pentru sportul feminin și pentru intimitatea și siguranța fetelor și femeilor în băile și vestiarele din școli.

Un judecător din Tennessee a blocat temporar normele administrației Biden care asigură accesul persoanelor transsexuale din școli și de la locul de muncă la băi, vestiare și echipe sportive, acesta fiind cel mai recent eșec pentru americanii LGBTQ, pe fondul unei reacții din partea statelor conduse de republicani.

Mandatele emise anul trecut în urma unui ordin executiv al președintelui Joe Biden intră în conflict cu legile statelor care restricționează acest acces pentru elevii și angajații transsexuali, a decis vineri seara judecătorul districtual american Charles Atchley.

Decizia blochează regulile la nivel național până la soluționarea cazului. Atchley, numit de fostul președinte Donald Trump, a declarat că un ordin judecătoresc la nivel național împotriva regulilor emise de Departamentul pentru Educație și de Comisia pentru egalitatea de șanse la angajare a fost justificat din cauza circumstanțelor extraordinare ale procesului.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
ȘTII DE VREME? AU CĂZUT 14 RECORDURI DE CĂLDURĂ

Procesul a fost intentat de 20 de state, printre care Alabama, Kentucky, Carolina de Sud și Virginia de Vest. Unele state au adoptat legi care le permit elevilor sau profesorilor să dea în judecată districtele școlare pentru că permit elevilor transsexuali să folosească facilități care se aliniază cu identitatea lor de gen.

Administrația Biden a argumentat că normele au fost justificate de decizia istorică a Curții Supreme a SUA în cauza Bostock v. Clayton County, care a stabilit că angajații LGBTQ sunt protejați împotriva discriminării în temeiul titlului VII din Legea drepturilor civile din 1964.