• Cazul lui Ayman Haggag, care a declarat că a ucis-o pe Shaimaa El Gammal în legitimă apărare, este înaintat Marelui Muftiu.
  • Următoarea audiere în instanță, când se așteaptă să fie anunțat verdictul final, este stabilită pentru 11 septembrie.
  • Acuzarea a stabilit probe suplimentare pe baza mărturiilor a 10 persoane, inclusiv a proprietarului unui magazin de la care inculpații au cumpărat lopeți și lichidul coroziv.

Un tribunal din Cairo a condamnat la moarte un judecător egiptean pentru uciderea cu premeditare a soției sale. Sentința pronunțată împotriva lui Ayman Haggag este acum în așteptarea avizului Marelui Muftiu, care este întotdeauna consultat în privința pedepsei cu moartea.

Ayman Haggag și prietenul său Hussein El Gharably au fost acuzați de uciderea prezentatoarei de televiziune Shaimaa El Gamal, al cărei cadavru a fost găsit îngropat în grădina unei vile izolate de la periferia orașului Cairo în luna iunie. Tribunalul penal din Giza a trimis marți cazul Marelui Muftiu, o procedură legală egipteană necesară înainte de a emite o sentință la moarte. Opinia religioasă a muftiului nu este obligatorie.

Următoarea audiere în instanță, când se așteaptă să fie anunțat verdictul final, este stabilită pentru 11 septembrie. Cazul lui El Gamal a ieșit la iveală atunci când El Gharably a mărturisit că a luat parte la crimă în schimbul banilor și i-a condus pe anchetatori la locul de înmormântare a victimei.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Haggag, membru al Consiliului de Stat al Egiptului, își declarase soția dispărută cu mai bine de două săptămâni înainte. Atunci, el a declarat că a lăsat-o în fața unui centru comercial din districtul bogat Sheikh Zayed din Cairo și că aceasta nu a apărut atunci când trebuiau să se întâlnească ulterior.

Cu toate acestea, El Gharably le-a spus procurorilor că Haggag a complotat pentru a-și ucide soția după ce aceasta l-a șantajat cerându-i bani în schimbul faptului că nu dezvăluia secrete, au declarat procurorii.

Instanța de judecată a fost informată despre crimă

O anchetă a poliției a constatat că Haggag a ademenit-o la o fermă izolată din Giza, unde a lovit-o cu un pistol și a strangulat-o până la moarte cu o bucată de pânză, în timp ce El Gharably o ținea în brațe. Au îngropat-o într-un mormânt improvizat după ce i-au stropit corpul cu acid azotic pentru a-i deforma trăsăturile.

Amprentele ADN ale inculpaților au fost detectate pe cârpa folosită pentru a o ucide, iar o examinare medico-legală a confirmat că moartea a fost cauzată de strangulare. Procurorii au declarat că semnalele telefoanelor mobile ale inculpaților și ale victimei au arătat că toți trei se aflau în apropierea unui pilon de telefonie mobilă din apropierea fermei în ziua crimei.

Acuzarea a stabilit probe suplimentare pe baza mărturiilor a 10 persoane, inclusiv a proprietarului unui magazin de la care inculpații au cumpărat lopeți și lichidul coroziv pentru uciderea femeii. În timpul primei audieri în acest caz, Haggag a susținut că a ucis-o pe El Gamal în legitimă apărare, după ce aceasta l-a atacat cu un cuțit. Însă acuzarea a respins aceste afirmații din cauza lipsei de probe și a declarat că mărturisirea lui El Gharably a contrazis această versiune.