• Bodegraven-Reeuwijk, un oraș de aproximativ 35.000 de locuitori din Olanda, a fost în centrul teoriilor conspirației pe rețelele de socializare începând de acum doi ani.
  • Principalul instigator al poveștilor cu pedofili care îl venerează pe Satana a declarat că a fost martor în copilărie la abuzurile comise de un grup de persoane din Bodegraven.
  • Zvonurile lansate au provocat multă neliniște în oraș, deoarece zeci de olandezi care au crezut informațiile s-au adunat la cimitirul din oraș pentru a depune flori și mesaje scrise la mormintele unor copii morți.

Un oraș olandez a dat în judecată Twitter pentru a cere gigantului să retragă toate mesajele referitoare la o presupusă rețea de pedofili care îl venerează pe Satana care ar fi fost activă în oraș în anii 1980, scrie Reuters.

Bodegraven-Reeuwijk, un oraș de aproximativ 35.000 de locuitori din Țărilor de Jos, a fost în centrul teoriilor conspirației pe rețelele de socializare începând cu anul 2020, când trei bărbați au început să răspândească zvonuri despre abuzuri și uciderea unor copii care, potrivit lor, ar fi avut loc în oraș în anii 1980.

Principalul instigator al poveștilor cu pedofili care îl venerează pe Satana a declarat că a fost martor în copilărie la abuzurile comise de un grup de persoane din Bodegraven.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Zvonurile lansate de cei trei bărbați au provocat multă neliniște în Bodegraven, deoarece zeci de olandezi care au crezut informațiile s-au adunat la cimitirul din oraș pentru a depune flori și mesaje scrise la mormintele unor copii morți, despre care susțineau că ar fi fost victime ale cercului satanic.

Bărbații, obligați să elimine „dovezile” de pe Twitter

Avocatul din parteaTwitter a refuzat să comenteze înainte de audierea de vineri de la Haga.

Anul trecut, aceeași instanță le-a ordonat bărbaților să își elimine imediat toate postările online legate de această poveste și să se asigure că nimic din toate acestea nu va mai putea apărea vreodată.

Dar, în ciuda condamnării lor, zvonurile despre Bodegraven circulă în continuare pe rețelele de socializare, deoarece alte persoane au continuat să le redistribuie, ceea ce a determinat autoritățile locale să sesizeze chiar Twitter.

,,Dacă adepții teoriei conspirației nu-și elimină mesajele, atunci platformele implicate trebuie să acționeze” , potrivit avocatului care reprezintă orașului Bodegraven, citat de ziarul olandez De Volkskrant.

Indivizii care au lansat zvonurile, în pușcărie pentru alte fapte

Van de Zanden a precizat că, în iulie, reprezentații micuțului oraș a cerut Twitter să găsească și să elimine toate mesajele legate de povestea din Bodegraven, nu doar cele postate de cei trei condamnați, însă până în prezent nu a primit niciun răspuns din partea companiei americane.

Bărbații din spatele poveștii se află în prezent în închisoare, ei fiind condamnați în alte procese pentru incitare și amenințări cu moartea la adresa mai multor persoane.