• Unul dintre poliţiştii reţinuţi în cazul de la Piteşti a avut o tentativă penală  
  • După ce a fost lăudat de Poliţia Română, agentul a devenit suspect de furt  
  • Cazul s-a încheiat pe cale amiabilă fără a fi condamnat  

Unul dintre poliţiştii reţinuţi în cazul de la Piteşti a mai fost cercetat în trecut. Daniel Drăghici, agentul de 21 de ani care a imobilizat bărbatul decedat prin asfixiere, a fost cercetat pentru furt. În 2018, pe când era elev al Şcolii de Subofiţeri din Câmpina, el a împiedicat o înşelătorie prin metoda „Accidentul” pentru care a fost lăudat de Poliţia Română. Mai exact, a oprit un puşti suspect ce primise de la un bătrân un plic cu bani. După ce l-a luat la întrebări, Drăghici şi-a dat seama că tânărul este un escroc.

Însă, la scurt timp, din erou a devenit suspect, asta pentru că viitorul poliţist nu returnase toată suma din plic echipajului de poliţie, ci lipseau 8.000 de lei. Bătrânul păgubit a depus plângere la poliţie, iar intitulatul erou a devenit suspect.

Ancheta s-a încheiat pe cale amiabilă pentru că Draghici i-a returnat banii şi aşa a putut deveni agent de poliţie. Acum, el este reţinut 30 de zile pentru lovituri cauzatoare de moarte.

„În perioada de practică ar fi fost, se pare, totuşi, implicat în acel caz prin metoda «accidentul». S-a constatat pe parcursul cercetării infracţiunii respective că a avut şi el o parte de implicare, numai că a plecat din şcoală curat, în sensul că la finalul şcolii nu plana niciun fel de suspiciune“, spune Melinceanu Beatrice, purtător de cuvânt Şcoala de Agenţi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vorbit despre cazul tragic de la Piteşti: „Orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine şi siguranţă publică care zdruncină încrederea românilor în această instituţie fundamentală în stat, care este Poliţia Română“.