• Uraganul Idalia a devastat casele locuitorilor din regiunea Big Bend.
  • Oamenii au rămas fără electricitate, după ce vântul și apa au distrus rețelele electrice.
  • Oficialii pentru situații de urgență vor oferi rulote celor rămași fără adăpost.

Uraganul Idalia a devastat casele locuitorilor din regiunea Big Bend, Florida. Oamenii au rămas fără electricitate, după ce vântul și apa au distrus rețele electrice întregi, scrie AP.

„Actele mele juridice, o mulțime de documente și toate celelalte s-au distrus, știi, s-au udat până la piele. Este o situație teribilă prin care trebuie să treci. Și durează luni de zile până când poți intra înapoi în casă”, a declarat Grace Kremer, locuitoare în Florida.

Amploarea dezastrului a devenit mai clară vineri. O cooperativă energetică și-a avertizat cei 28.000 de clienți că ar putea dura două săptămâni pentru a restabili electricitatea. Oficialii pentru situații de urgență au promis că în weekend vor sosi cu rulote, pentru cei care au rămas fără adăpost.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

„În acest moment, cea mai mare problemă a noastră este că FEMA spune că nu va plăti pentru a înlocui țigla. Poziția lor este că este un produs impermeabil. Din nefericire, eu am o țiglă de teracotă din 1980, care este absolut impermeabilă. Așadar, marea noastră bătălie este dacă sunt dispuși să plătească pentru pagubele și înlocuirea a 1600 de metri pătrați de pardoseală? În acest moment, au spus nu”, a povestit un alt locuitor din Florida, Matthew Bader.

Citește și