• Trăiesc în frică. Trăiesc în fiecare zi cu teama de a vedea pe rețelele de socializare și de a apărea aceste imagini”, a declarat ea.
  • Legenda Los Angeles Lakers, Gianna Bryant și celelalte șapte victime au murit în accidentul din 26 ianuarie 2020.
  • Familiile lui Mauser și ale soților Altobelli au dat în judecată pentru fotografiile respective și au ajuns la o înțelegere cu Los Angeles County în noiembrie anul trecut pentru 1,25 milioane de dolari fiecare.

Vanessa Bryant a acceptat o înțelegere de 28,5 milioane de dolari în procesul pe care l-a intentat comitatului Los Angeles în legătură cu fotografiile de la accidentul de elicopter din 2020 în care și-au pierdut viața soțul ei, legenda NBA, Kobe Bryant, și una dintre fiicele lor.

Înțelegerea include 15 milioane de dolari pe care doamna Bryant i-a primit în urma unui proces civil în august anul trecut, precum și fonduri suplimentare pentru a soluționa orice potențiale pretenții din partea fiicelor sale, potrivit The New York Times.

Legenda Los Angeles Lakers, Gianna Bryant și celelalte șapte victime au murit în accidentul din 26 ianuarie 2020, când elicopterul s-a prăbușit în timp ce zburau din Orange County spre un turneu de baschet.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Avocații doamnei Bryant au declarat în fața juriului în acest caz că, în zilele de după accident, oficiali ai poliției și pompierilor angajați de comitat au arătat fotografii de la locul accidentului care includeau cadavrele victimelor.

În accident au mai murit John Altobelli; soția sa, Keri Altobelli; fiica lor de 14 ani, Alyssa Altobelli; antrenoarea Christina Mauser și pilotul, Ara Zobayan. Familiile lui Mauser și ale soților Altobelli au dat în judecată pentru fotografiile respective și au ajuns la o înțelegere cu Los Angeles County în noiembrie anul trecut pentru 1,25 milioane de dolari fiecare.

Acum, Consiliul de supraveghere al comitatului Los Angeles a fost de acord să plătească familiei lui Bryant aproape 30 de milioane de dolari pentru a soluționa cererea doamnei Bryant și orice alte cereri viitoare ale Nataliei, 20 de ani, Bianka, 6 ani, și Capri, 3 ani.

Ziua de astăzi marchează punctul culminant de succes al luptei curajoase a doamnei Bryant pentru a-i trage la răspundere pe cei care s-au implicat în acest comportament grotesc”, a declarat Luis Li, avocatul doamnei Bryant, într-o declarație pentru ziar. Ea a luptat pentru soțul ei, pentru fiica ei și pentru toți cei din comunitate a căror familie decedată a fost tratată cu o asemenea lipsă de respect. Sperăm că victoria ei la proces și această înțelegere vor pune capăt acestei practici.”

În timpul procesului civil de profil înalt, Joey Cruz, adjunctul șerifului din comitatul Los Angeles, a declarat în fața instanței că a arătat fotografii, inclusiv cele cu rămășițe umane, unui barman din Norwalk, California, la doar două zile după accident.

Ajutorul de șerif Cruz a recunoscut că nu exista niciun motiv legitim pentru ca el să aibă fotografiile, dar a recunoscut că le-a arătat și unei nepoate adulte și că le-a trimis unui alt ajutor de șerif. El a fost suspendat inițial pentru 10 zile, dar a făcut apel și a primit o suspendare de două zile fără plată și trei zile de pregătire plătită.

Un pompier din comitatul Los Angeles a arătat fotografiile în timpul cocktailului de la o ceremonie de premiere la o lună după accident, a declarat un martor la proces. Luella Weireter, soția unui pompier din Los Angeles, a declarat că incidentul a avut loc la premiile Golden Mike ale Asociației de știri radio și televiziune din California de Sud, în februarie 2020.

Ea a declarat juriului că l-a văzut pe pompierul Tony Imbrenda, din comitatul LA, împărtășind fotografii cu rămășițele lui Bryant și alte imagini cu oamenii prezenți la eveniment.

Vanessa Bryant a declarat în fața instanței că, la mai bine de doi ani de la accidentul fatal în care au murit alte șapte persoane, încă suferă atacuri de panică în legătură cu faptul că fotografiile cu trupurile răposatului ei soț și ale Giannei, în vârstă de 13 ani, vor ieși la suprafață în mod public. Trăiesc în frică. Trăiesc în fiecare zi cu teama de a vedea pe rețelele de socializare și de a apărea aceste imagini”, a declarat ea.