• Andrew Tate a negat că a alimentat o cultură a misoginiei și și-a apărat reputația într-un interviu acordat BBC.
  • Când BBC i-a prezentat o serie de acuzații – inclusiv acuzații specifice de viol, trafic de persoane și exploatare a femeilor, pentru care este anchetat de procurorii români – acesta le-a respins.
  • Frații se află acum în cea de-a șasea – și ultima – lună sub control judiciar în cadrul acestei anchete, iar o eventuală punere sub acuzare este așteptată în următoarele câteva săptămâni.

Andrew Tate a negat că a alimentat o cultură a misoginiei și și-a apărat reputația într-un interviu acordat BBC. Când i-au fost prezentat o serie de acuzații – inclusiv acuzații specifice de viol, trafic de persoane și exploatare a femeilor, pentru care este anchetat de procurorii români – acesta le-a respins.

Atunci când a fost presat să spună dacă opiniile sale controversate despre femei dăunează tinerilor, acesta a susținut că este o „forță a binelui”, scrie BBC.

Acesta a fost primul interviu televizat al lui Tate de când a fost eliberat în arest la domiciliu din arestul poliției din România, în aprilie. Tate, care și-a exprimat în repetate rânduri neîncrederea față de mass-media tradiționale, are un număr mare de fani online, însă opiniile sale nu au fost contestate până acum într-un interviu direct.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Tate spune că nu a exploatat femei

El a fost de acord cu interviul BBC fără a impune condiții. El a respins mărturiile femeilor implicate în ancheta actuală care l-au acuzat de viol și exploatare. Și a descris o altă femeie, intervievată anonim de BBC la începutul acestui an, ca fiind „imaginară”, spunând că a fost inventată de BBC.

Femeia în cauză, căreia i s-a dat pseudonimul Sophie pentru a-i proteja identitatea, a declarat pentru emisiunea File on Four de la BBC Radio 4 că l-a urmat pe Tate în România crezând că acesta era îndrăgostit de ea. Acolo, a fost obligată să lucreze la webcam și să își tatueze numele lui Tate pe corp, a spus ea.

Când a fost întrebat despre organizațiile care l-au acuzat de creșterea numărului de atacuri asupra fetelor și de hărțuire a profesoarelor, el a spus: „Niciodată, niciodată, nu am încurajat un elev să atace un profesor, bărbat sau femeie, niciodată.”

Tate neagă și misoginia

„Eu promovez munca grea, disciplina. Sunt împotriva fiecărei probleme din societatea modernă.”

Tate a sugerat că unele dintre comentariile sale au fost scoase din context sau au fost concepute ca „glume”- inclusiv o discuție video în care a spus că părțile intime ale unei femei aparțin partenerului său masculin.

„Nu știu dacă înțelegeți ce este sarcasmul. Nu știu dacă înțelegeți ce este contextul. Nu știu dacă înțelegeți ce este conținutul satiric”, a spus el când a fost intrebat de acel comentariu.

Descrierea sa nu se potrivește cu tonul dintr-un videoclip postat online.

Frații Tate se alfă în arest la domiciul, în România

El a negat, de asemenea, că a recunoscut că a manipulat emoțional femeile, în ciuda comentariilor făcute într-o versiune anterioară a cursului său de coaching online, Hustlers University.

O introducere de pe acel site începea astfel: „Numele meu este Andrew Tate… și sunt cea mai competentă persoană de pe întreaga planetă pentru a vă învăța despre interacțiunile dintre bărbați și femei”.

În continuare, se spune că treaba domnului Tate era „să întâlnească o fată, să meargă la câteva întâlniri, să se culce cu ea, să o facă să se îndrăgostească de mine până la punctul în care să facă tot ce îi spun, iar apoi să o pună pe o cameră web pentru a ne îmbogăți împreună”.

De atunci, pagina a fost retrasă.

Când a fost întrebat despre aceasta în interviul BBC, Tate a răspuns: „Nu am spus niciodată așa ceva”.

În timpul conversației, care a durat aproape patruzeci de minute, Tate a arătat de mai multe ori spre ceea ce a numit „bucățelele de hârtie” pe care le avea jurnalista, spunându-i că „spune lucruri prostești” și că ar trebui „să facă niște cercetări”, spune jurnalista care l-a intervievat.

Tate a postat un mesaj pe rețelele de socializare în care promitea că va publica propria versiune a interviului, ceea ce a și făcut la scurt timp după.

Frații se află acum în cea de-a șasea – și ultima – lună sub control judiciar în cadrul acestei anchete, iar o eventuală punere sub acuzare este așteptată în următoarele câteva săptămâni.

Citește și